L’esquerra fa pinya per la independència en un acte conjunt

  • David Fernàndez, Joan Tardà, Teresa Forcades i Jaume Asens són alguns dels polítics que intervindran avui a l'acte final de campanya de la plataforma 'Esquerres pel sí-sí'

VilaWeb
Redacció
02.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Esquerres pel Sí-Sí fa l’acte central de campanya avui, amb la presència de membres de tots els partits sobiranistes i d’esquerres al parlament. Joan Tardà (ERC), David Fernàndez (CUP), Sara Vilà (ICV) i David Companyon (EUiA) són alguns dels qui hi intervenen, a més de representants d’entitats i formacions destacades d’esquerres, com ara Teresa Forcades (Procés Constituent), Jaume Asens (Guanyem Barcelona) i Toni Comín (ex-militant del PSC). L’acte, que tindrà forma de debat, és conduït per l’actor Juanjo Puigcorbé i té lloc al Casinet d’Hostafrancs de Barcelona a les 18.00.

Amb el lema ‘Sí-sí, construïm el 9 país. Democràcia, llibertat i justícia social’, el manifest de la campanya diu que el procés independentista ‘concentra molts elements de ruptura amb el règim sorgit de la transició i obre el camí a una República Catalana independent que desenvolupi una democràcia de contingut econòmic, polític, cultural i social’. Veu en aquest procés ‘una eina per a la construcció d’un futur superador de totes les desigualtats i injustícies’ i proposa de construir un país ‘que garanteixi uns sistemes educatiu i sanitari públics i de qualitat, el dret a l’habitatge, a les pensions públiques i a un lloc de treball digne’.

Arnau Comas, un dels impulsors, explica que ‘la plataforma ha sorgit de la iniciativa compartida de persones que treballen en espais polítics diferents i que pensen que és important d’articular un espai comú’. De moment, Esquerres pel Sí-Sí se centra en la votació del 9 de novembre i crida a la mobilització ‘per exigir que es dugui endavant la consulta tant sí com no el 9-N, obeint la voluntat popular’. Amb tot, ‘la feina de l’independentisme d’esquerres va més enllà de la votació’, detalla Comas, ‘però no s’ha parlat si la plataforma continuarà d’una manera o altra’, comenta.

Adhesions

Esquerres pel Sí-Sí ha aconseguit, en poques setmanes —es va presentar a mitjan setembre— l’adhesió de més de 60 entitats i més de 700 persones a títol individual, entre les quals hi ha Antonio Baños, Arcadi Oliveres, Quim Arrufat, Manuel Delgado, Raül Romeva i Elisenda Paluzie. Respecte del nombre d’adhesions, Comas diu que no els sobta: ‘Sense haver tingut gaire activitat, s’han organitzat una quantitat espectacular d’actes a l’àmbit local.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any