Els partits, compromesos a tirar endavant el 9-N

  • Després de tot un matí de reunió mantenen la convocatòria de la consulta

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.10.2014 - 14:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP estan compromesos a mantenir la convocatòria del 9-N i a tirar endavant la consulta, però ara examinen tots els detalls per a poder-ho fer en les millors condicions possibles. Així ho ha explicat el portaveu del govern, Francesc Homs, que ha explicat que la reunió s’allargarà força, com a mínim aquesta tarda i fins i tot podria continuar el cap de setmana. Els partits han acordat, d’una banda, ‘mantenir la convocatòria amb la voluntat que la ciutadania pugui participar i exercir dret de vot el 9-N’; en segon lloc, exigir al Tribunal Constitucional que, amb la mateixa celeritat que va suspendre la llei de consultes i el decret, n’aixequi la suspensió.

Finalment, Homs ha dit que en la reunió que ha començat a les onze del matí, els representats dels partits faran ‘una anàlisi exhaustiva de com garantir, en les millors condicions, la convocatòria de la consulta del 9-N’.

Els dirigents de les formacions que donen suport al 9-N són reunits al Palau de la Generalitat  per acordar l’estratègia a seguir després d’haver aprovat ahir el decret de nomenament dels membres de la comissió de control del 9-N. El president de la Generalitat, Artur Mas, la vice-presidenta, Joana Ortega, i el portaveu del govern, Francesc Homs, rebut Oriol Junqueras i Marta Rovira (ERC), Jordi Turull i Ramon Espadaler (CiU), Joan Herrera i Joan Mena (ICV-EUiA) i David Fernàndez i Quim Arrufat (CUP), que posen aquest matí a prova la unitat d’acció dels partits pro-consulta.

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, s’ha mostrat convençut que hi haurà unitat dels partits malgrat tot. En declaracions als mitjans abans d’entrar, la republicana Marta Rovira ha manifestat la seva p’reocupació’, però també han dit que estaven ‘esperançats’. ‘Esperem sortir amb un acord’, ha dit Rovira, que ha entrat minuts després que el president del seu partit, Oriol Junqueras.

El coordinador general d’ICV, Joan Herrera, també ha dit que esperava mantenir la unitat. ‘Espero que treballem junts, que estiguem a l’alçada, que donem resposta, que la demanda de poder votar li puguem donar canalització i el que cal és fermesa, unitat, serenitat, poc càlcul’, ha subratllat.

El diputat de la CUP David Fernández ha receptat ‘intel·ligència, audàcia i unitat’. ‘I a posar les urnes’, ha afegit. 

ERC, ICV-EUiA i la CUP ja han demanat al govern que fixés una data límit per constatar que la consulta no es pot fer amb prou garanties democràtiques.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any