Wert margina per llei els xiquets que no poden estudiar en català

  • La llei preveu de pagar un centre privat a qui vulgui estudiar en espanyol i no trobi oferta, però això no val per a la resta de llengües

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.03.2014 - 13:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La llei Wert ha blindat l’espanyol com a llengua vehicular a les escoles de totes les comunitats autònomes. En el nou projecte de reial decret, el ministeri obliga les comunitats autònomes a pagar l’escolarització en espanyol a totes les famílies que ho demanin i que no trobin oferta. Això obliga la Generalitat a pagar l’escolarització en espanyol d’uns quants nens. En canvi, el decret no protegeix cap altra llengua. És a dir, no empara l’opció d’escola en català al País Valencià, on més de 120.000 famílies de les que havien demanat d’escolaritzar els seus fills en català no ho han pogut fer. Aquestes famílies no rebran cap ajuda econòmica de l’administració tot i no poder escolaritzar els seus fills en la llengua que desitgen, una llengua que també és oficial.

Per tant, aquest nou projecte de Wert talla d’arrel la petició de la família de Xirivella, que havia demanat al ministre Wert l’aplicació de la LOMCE en el seu cas, és a dir, que l’administració es fes càrrec de la despesa que significava dur la seva filla a una escola cooperativa que oferia l’ensenyament en català perquè al seu municipi i al centre públic on ho van demanar, el curs 2010-2011, no va ser possible per la denegació de plaça de la conselleria d’Educació.

Així doncs, es discriminen clarament els nens que vulguin estudiar en català i no puguin, com n’hi ha milers al País Valencià. I, en canvi, s’obliga la Generalitat de Catalunya a pagar les despeses a les famílies que volen que els seus nens s’eduquin exclusivament en espanyol.

El decret, a més, obliga la Generalitat a oferir ensenyament públic en espanyol al municipi de les famílies que ho demanin, llevat de les zones rurals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any