Greixonera dolça dels darrers dies

  • La cuina del restaurant Idò d.o. Balear ens ofereix aquestes postres típiques de carnaval

VilaWeb
Redacció
01.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest és un dels plats típics de carnaval, els ‘darrers dies’ abans de la Quaresma. Els ingredients, com molts altres de la cuina balear, són aprofitats d’altres menjades, perquè si qualque cosa caracteritza la cuina de les illes són els ingredients senzills. En aquest cas, unes ensaïmades endurides o unes coques de patata de fa un parell de dies. Encara que els ingredients siguin semblants als del ‘pudding’, la cocció dins la greixonera (i no al bany maria) fa que la textura sigui diferent. 

INGREDIENTS:

3 ensaïmades petites (fortes)

8 ous sencers

1 l de llet

sucre al gust

canyella

llimona ratllada

ELABORACIÓ:

Primer batem els ous ben batuts i hi afegim el sucre. Segons agradi més o menys el dolç, es poden fer les cullerades més o menys generoses. També hi posem la canyella i la pell de llimona ratllada (sense gens de part blanca).

Després posem la llet al foc i quan sigui ben calenta (no ha d’arrencar el bull, perquè se’ns pot aferrar o sortir de l’olla), hi afegim les ensaïmades fetes a bocins.

Una vegada les ensaïmades estiguin ben amarades, aboquem la mescla dels ous dins l’olla i ho remenem una mica per barrejar-ho bé. Tot seguit, ho trabuquem dins d’una greixonera untada amb una mica de saïm i ho posem dins el forn (preescalfat a 180ºC) uns 45-50 minuts (dependrà de cada forn).

Ho deixem coure fins que, quan ho punxem amb un escuradents o una forqueta les puntes surtin netes.

(És una recepta explicada perl restaurant Idò d.o. Balear.)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any