Crit conjunt de CDC, ERC i CUP per la independència

  • Us oferim dos vídeos de l'acte organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana a Sabadell abans-d'ahir: l'un, de l'acte íntegre; l'altre, amb els discursos de Quim Arrufat (CUP), Oriol Junqueras (ERC) i Josep Rull (CDC)

VilaWeb
Redacció
24.05.2013 - 23:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de mil assistents van omplir dijous el teatre de la Faràndula de Sabadell, en un acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i en el qual CDC, ERC i CUP van fer una crida conjunta per la independència. Josep Rull, Oriol Junqueras i Quim Arrufat, en representació de tots tres partits, van dir que calia treballar plegats per assolir la sobirania plena. Els organitzadors van explicar que Dolors Camats (ICV), de qui s’havia anunciat la presència, s’havia excusat dient que el to de l’acte era massa independentista. I van cedir la paraula tot seguit a Teresa Mira, d’Iniciativa de Sabadell.

Vegeu el vídeo de l’acte íntegre ací:

Rull va dir: ‘Ens han volgut trencar, però som un sol poble que només volem decidir lliurement el nostre futur’, i va destacar la transformació que havia experimentat la societat catalana en dos anys, des de la manifestació del 10 de juliol del 2010 contra la sentència de l’estatut fins a la de l’Onze de Setembre.

Junqueras, per la seva banda, va explicar que ‘si volem culminar aquest procés hem de saber posar també en valor la feina que ha fet molta gent que no és independentista, però  que sense ells els nostres barris no tindrien els serveis que tenen. Gent del PSUC, del PSC, de CCOO, d’UGT, aquesta gent són dels nostres, han de ser dels nostres, els volem amb nosaltres. No només perquè els necessitem per guanyar, sinó perquè ens els estimem’.

Arrufat, per la seva banda, va destacar que la independència havia de servir per fer un país més just: ‘Cal un pacte entre els catalans perquè el país que construïm sigui inqüestionablement millor’, va dir.

També van intervenir-hi la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell; la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals; l’escriptora Patrícia Gabancho, i l ‘actriu Montserrat Carulla, entre més. La presentació anà a càrrec de l’actor Quim Masferrer. L’acte s’inclou en la campanya ‘2014. Fem-ho possible‘ de l’Assemblea.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any