La Comunitat Palestina de Catalunya es desmarca de les declaracions del seu ambaixador a Espanya contra la independència

  • La presidenta de la comunitat, Salam Almaslamani, considera que el diari Abc va tergiversar les paraules de Musa Amer Odeh

VilaWeb
Redacció
21.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Salam Almaslamani, presidenta de la Comunitat Palestina de Catalunya, ha escrit un comunicat en què mostra el desacord ‘profund’ amb les declaracions contràries a la independència de Catalunya de l’ambaixador de Palestina a Espanya, publicades al diari Abc la setmana passada. Tot i considerar que hi ha ‘indicis seriosos’ que les paraules de Musa Amer Odeh es van tergiversar, Almaslamani deixa clar que, al seu parer, la posició majoritària del poble palestí és favorable ‘al dret inalienable de tots els pobles a decidir el seu futur’, com Catalunya i el País Basc.

‘Estem a favor del dret de decidir i del dret a la seva autodeterminació’, afirma. I afegeix: ‘No creiem que hàgim de comparar la situació que es viu a Palestina amb la que es viu a Catalunya o al País Basc: sí que creiem, i la sentim, en la solidaritat entre la causa catalana i la causa palestina i, també podem afirmar de manera categòrica que l’estimació i la solidaritat són mútues.’


Comunicat íntegre:

Des de la Comunitat Palestina de Catalunya estem profundament en desacord amb les presumptes declaracions de l’ambaixador de Palestina a l’estat espanyol publicades al diari Abc.

Tenim seriosos indicis que el diari ha tergiversat l’entrevista a fi d’obtenir unes declaracions favorables a la seva línia editorial. En tot cas, esperem que es pugui aclarir aquest assumpte per part de l’ambaixada palestina amb la màxima brevetat possible.

Ara, com a Comunitat Palestina de Catalunya, sí que volem aclarir quina és la nostra opinió i la que creiem que defineix la posició majoritària del poble palestí:

– El poble palestí està a favor del dret inalienable de tots els pobles a decidir el seu propi futur, i per descomptat també en el cas de Catalunya, el País Basc i la resta de nacions que formen l’estat espanyol, estem a favor del dret a decidir i del dret a la seva autodeterminació.

-No creiem que hàgim de comparar la situació que es viu a Palestina amb la que es viu a Catalunya o al País Basc. En el que sí que creiem, i la sentim, és en la solidaritat entre la causa catalana i la causa palestina, i també podem afirmar de manera categòrica que l’estima i la solidaritat són mútues.

El poble palestí és un poble coherent que fa més de 64 anys que pateix una de les ocupacions més terribles i cruels, i volem deixar clar a tota la gent de la nostra estimada terra d’acollida, Catalunya, el nostre més absolut respecte, solidaritat i suport a la nació catalana.

Nosaltres, els palestins residents a Catalunya, com la resta de ciutadans d’aquest país, tenim l’anhel de les mateixes aspiracions nacionals i socials que reivindica el poble de Catalunya.

Palestina i Catalunya-Catalunya i Palestina són dues causes justes i germanes que continuaran unides per defensar els valors que tant necessita aquesta humanitat, la justícia social, els drets humans, la pau i el dret a l’autodeterminació de tots els pobles de la terra que així ho desitgin.

Amb aquestes paraules volem donar per aclarida la nostra posició. Aprofitem per saludar de tot cor totes aquelles persones que contínuament ens mostren el seu suport incondicional.

Salam Almaslamani

Presidenta de la Comunitat Palestina de Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any