Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  09.09.2010  12:53

Compromís demana que se suspenga la construcció de la línia d'alta tensió que travessarà els terrenys cremats

Passaria per Albaida, Benissoda, Ontinyent i Agullent.

Men?ame
 

El grup parlamentari Compromís ha presentat a les Corts Valencianes una Proposició No de Llei que insta el Consell a suspendre el projecte de construcció d’una línia d’alta tensió que passa per les zones cremades pels incendis forestals. Per a la formació política es tracta de protegir aquesta zona 'de qualsevol projecte o infraestructura d’on puga tindre benefici una empresa privada'. El president del Consell, Francisco Camps, va anunciar que en la reunió de demà divendres es prendrien mesures urgents davant del desastre ecològic causat pel foc.

El síndic del grup parlamentari, Enric Morera, ha indicat que la proposta es presenta per a evitar 'que cap empresa privada puga beneficiar-se de la instal·lació de les torres d’alta tensió en una zona que pràcticament ha quedat arrasada i on no cal tallar arbres', i ha reclamat del Consell 'mesures reals i realistes'.
La Direcció General d’Energia de la Conselleria d’Infraestructures i Transports té atorgada a Iberdrola la llicència per a construir una línia d’alta tensió que travessa la Vall d’Albaida, una línia d’alta tensió de 132 quilovats i amb un una extensió de 12,3 quilòmetres que passaria pels termes d’Albaida, Benissoda, Ontinyent i Agullent.
Per a Morera, la política energètica del Consell 'no existeix, és la que li marquen les companyies elèctriques i per això no aposten per l’energia solar i altres energies netes i renovables'.