VilaWeb estrena nova maqueta i nova redacció

  • A punt de fer quinze anys el diari reivindica els propis signes d'identitat, tot renovant-se en profunditat

VilaWeb
Redacció
24.11.2009 - 01:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El lector de VilaWeb ha descobert avui la nova maqueta del diari, dissenyada per l’estudi d’América Sánchez, un dels més reconeguts dissenyadors de les darreres dècades. VilaWeb presenta, també avui, la nova redacció central a Barcelona, amb la reforma a càrrec de Montse Batlle – RGA d’una antiga fusteria del carrer de Ferlandina.

VilaWeb estrena avui un nou disseny, que inclou un canvi del logotip històric del diari, confeccionat per Joan Subirats l’any 1995. El canvi d’imatge, l’han portat a terme América Sánchez i Albert Planas, que han simplificat i racionalitzat tant els usos dels colors com la graella de les notícies. La nova graella s’estructura al voltant de plaques horitzontals que juguen sobre una base de sis columnes que poden canviar amb molta facilitat. Les plaques es poden moure segons les necessitats de la redacció, que controla el procés de publicació gràcies a un nou sistema d’edició amb què les notícies es poden redactar directament sobre pantalla.

La reforma afecta totes les seccions del diari i permetrà d’afegir noves funcionalitats als articles, com ara la visió de vídeos a portada, la incorporació d’arxius multimèdia en diversos formats o facilitats d’ús de les xarxes socials des de dins de VilaWeb mateix.

América Sánchez, nascut el 1939 a Buenos Aires, és un dels principals dissenyadors catalans d’aquestes darreres dècades, autor de logotips i imatges corporatives d’empreses o institucions com ara Vinçon, Moritz, el Futbol Club Barcelona o els Jocs Olímpics del 1992. Entre més guardons té sis premis Laus, el Ciutat de Barcelona i el Nacional de Disseny.

Una nova redacció al cor de Barcelona

VilaWeb presenta, també avui, la nova redacció del diari, al carrer de Ferlandina 43 de Barcelona. La redacció és un espai polivalent que inclou una sala d’actes oberta al públic, un espai per a cursos i reunions i la redacció del diari, amb noves facilitats, com ara un estudi de televisió. L’edifici és la reforma d’una fusteria de gran tradició, Fustes Prat Vidal, que havia ocupat aquest espai des del segle XIX. L’estudi d’arquitectes RGA s’ha fet càrrec de la reforma, que ha estat dirigida per Montse Batlle.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any