Opinió

 

<87/169>

Vicent Partal

25.11.2010

El dia 29

Passe què passe diumenge, a tot estirar canviarem de govern, però no de país. Per tant, dilluns haurem de tornar a parlar de la manera d'avançar vers l'estat propi i d'eixir de l'atzucac actual. Tindrem un parlament potser amb algunes forces independentistes i, segur, amb independentistes en partits diversos. I n'hauran de parlar. Entre ells.

La situació política d'aquests darrers mesos ha estat molt tensa i el debat dins l'independentisme s'ha tesat fins a extrems que jo hauria preferit que s'hagueren evitat. Però som on som i hi hem arribat de la manera que hi hem arribat. Passe què passe, després de les eleccions Esquerra, Solidaritat, Reagrupament i les CUP. més els altres grups menors, hauran de tornar a situar l'objectiu en el futur immediat i en el procés general del país, deixant de banda, espere, les converses i debats que ens han portat a aquest panorama dividit.

Amb la novetat, tanmateix, que, quan ho facen, no haurien d'oblidar que en el Parlament de Catalunya que tindrem la setmana vinent també hi haurà diputats independentistes dins les files de CiU i d'Iniciativa, si més no. I que en les seues mans, en les de tots, hi haurà el següent pas que haurem de fer per respondre a la bel·ligerància de l'estat del qual formen part, de moment.

No sé si tots plegats sabran fer el canvi de xip. Però espere sincerament que siga així.

Mail Obert