Opinió

 

1/73>

Esteve Campus

26.11.2012

Esteve Campus: 'El resultat dóna més força a totes les nacions sense estat'

Les eleccions catalanes tenen també per l’Alguer un significat important des del punt de vista històric, polític i cultural; per això hem mirat amb gran atenció la consultació d’ahir, no solament pels lligams existents entre Catalunya i la nostra ciutat, sinó també per l’impacte i les conseqüències que aqueixes eleccions tenen en l'àmbit europeu.


De fet allò que hi ha en joc en la reivindicació, amb l’eslògan 'Catalunya, nou estat d'Europa',és lo dret d’una nació i d’un poble a l’autodeterminació, sobretot perquè posa en discussió l’actual concepció de la comunitat europea que es basa prevalentment sobre els estats concebuts com a centres de poder de les finances.


Lo resultat de les eleccions catalanes, l’excepcional participació popular i el bon èxit dels partits nacionalistes donen més força a totes les nacions sense estat que demanen més consideració i representança, com la catalana, la sarda, la corsa i totes les realitats de l’àrea mediterrània.


Catalunya, nou estat d’Europa, significa donar una perspectiva concreta a una Europa dels pobles i tornar a la Unió europea el significat originari, pensat cinquanta anys ha, per De Gasperi, Adenauer i Schuman, basada en el valor social, solidari i econòmic de les identitats que hi ha en lo vell continent.


Aqueix important resultat i el projecte polític català dóna a la nostra petita realitat algueresa una gran possibilitat de rescat social, cultural i econòmic i representa una oportunitat única d'entrar de ple en un nou estat d’Europa.


Esteve Campus, president d'Òmnium Cultural de l'Alguer

Editorial