Opera

Nascut fa exactament vint anys a Noruega, Opera era fins ara l’únic navegador important desenvolupat a Europa. I parlem en passat perquè des d’aquesta setmana, el cinquè navegador més utilitzat del món ha estat comprat per un grup inversor xinès. El fons Golden Brick Silk Road ha pagat 1.200 milions d’euros pel 100% d’Opera Software.

Opera és cinquè en el rànquing de navegadors més utilitzats, amb un 5,4% d’usuaris. Té davant l’Internet Explorer de Microsoft (8,9%), el Firefox de Mozilla (8,9%), el Safari d’Apple (12,9%) i, ben destacat, el Chrome de Google (47,8%).

El fundador d’Opera, Jon S. von Tetzchner, vol mirar ara d’ocupar el buit a Europa amb el desenvolupament d’un altre navegador, el Vivaldi, en fase de creixement.

(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)