Es mor el menorquí Joan Riudavets, l’home més vell del món

VilaWeb
Redacció
06.03.2004 - 10:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta nit, Joan Riudavets, l’home més vell del món, s’ha mort a casa seva, a Es Migjorn Gran, a l’illa de Menorca. Riudavets, que fins no fa pas gaires dies concedia entrevistes, tenia 114 anys i des del mes d’octubre passat el Llibre Guinness dels Rècords li havia atorgat aquesta distinció, després de la mort del japonès Yukichi Juganchi, que també en tenia 114. El darrer aniversari va ser especialment sonat atès que va tenir un gran ressó mediàtic i va rebre la visita d’autoritats polítiques i socials balears.

Joan Riudavets va néixer el 1889, l’any que s’acabà la Torre Eiffiel. Sabater d’ofici i amant de la música, va ser batlle del seu poble durant la República espanyola. Dormir molt i dur una vida tranquil·la han estat, segons reconeixia en totes les entrevistes, els secrets per viure tants anys amb una memòria que abasta tres segles de records.

La família Riudavets és coneguda per la seva longevitat. I és que, dels set germans que tenia, en viuen dos: un de 104 que viu a Es Migjorn Gran i un altre de 98 que viu a Ciutat de Mallorca. El traspàs ha commocionat l’illa de Menorca.

Enllaços
Webs relacionades dins Nosaltres.Com: Sociedad.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any