Matança en un complex turístic de Tunísia

  • Hi ha almenys vint-i-vuit víctimes mortals

VilaWeb
Redacció
26.06.2015 - 14:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’atemptat que ha tingut lloc avui a la població turística de Susa, a Tunísia, ha deixat almenys vint-i-vuit víctimes mortals, segons informa la premsa local citant el ministeri de l’Interior del país. L’atac ha tingut lloc en dos hotels costaners, l’Imperial Marhaba, de la cadena mallorquina Riu, i el Soviva, tots dos ubicats al mateix resort de Port al-Kantaoui. Segons aquestes informacions, un home armat ha disparat contra els turistes amb un kalashnikov en un dels hotels, i un altre atacant ha obert foc en l’altre establiment. 

La majoria de la víctimes serien estrangers, però encara no s’ha identificat. Les autoritats també informen que hi hauria sis ferits. Fonts del ministeri de l’Interior tunisià, citades per diversos mitjans, diuen que entre les víctimes hi ha tunisians, britànics, alemanys i belgues.

També segons les autoritats, citades per diversos mitjans, un dels dos atacants ha estat abatut i l’altre està sent perseguit. Tot i així, mitjans locals informen que el segon atacant ha estat arrestat, un fet que no s’ha confirmat encara.

Vegeu l’emissió en directe de la cadena Al-Jazeera en anglès:

Fa tan sols tres mesos hi hagué una altra matança al Museu del Bardo, a Tunis, amb una vintena de morts, entre els quals un matrimoni català.

La matança ha tingut lloc el mateix dia d’un atemptat d’ISIS contra una mesquita xiïta de Kuwait i d’un atemptat a una planta de gas prop de Lió.

L’estat espanyol eleva un grau el nivell d’alerta

El ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernàndez Díaz, ha anunciat que l’executiu espanyol ha augmentat el grau d’alerta del nivell 3, mitjà, al 4, d’alt risc, només un per sota del màxim. L’activació del nivell 4 es produeix per l’aproximació del primer aniversari de la proclamació del califat de l’Estat Islàmic, que té lloc el dia 29 de juny, i pel fet que els atemptats han tingut lloc a països pròxims a l’estat espanyol (França i Tunísia). També perquè les informacions de què disposen els cossos i forces de seguretat de l’estat espanyol ho aconsellen així. Segons Fernández Díaz, la mesura té un caràcter temporal.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any