Hollande: ‘Ha estat un atemptat terrorista, volien causar una explosió’

  • Atemptat en una planta de gas al departament d'Isère, prop de Lió, amb un decapitat i dos ferits · Un dels autors ha estat detingut

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.06.2015 - 22:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un atac a una planta de gas de l’empresa Air Products, situada a Saint-Quentin-Fallavier, al departament francès d’Isère, prop de Lió, ha causat una explosió. Hi ha hagut un mort, decapitat, i dos treballadors de la fàbrica ferits, segons que ha informat el president francès, François Hollande. Al lloc dels fets, hi han trobat també una bandera islamista, i el cotxe amb què s’ha trencat la barrera d’accés a les instal·lacions i s’ha encastat contra bombones de gas. Hollande ha confirmat que el sospitós d’haver comès l’atac ha estat detingut i identificat.

‘L’atemptat s’ha fet amb un cotxe conduït per un individu, que potser anava acompanyat d’un altre. És un atac terrorista. I no hi ha cap dubte de quina intenció tenien: volien causar una explosió’, ha dit Hollande a Brussel·les, on assistia a la cimera de caps d’estat i de govern.

‘L’individu sospitós d’haver comès l’atemptat ha estat detingut i identificat’, ha afegit. Hollande també ha confirmat que s’havien reforçat les mesures de seguretat en tots els espais de producció industrial amb materials sensibles per tal d’evitar ‘un drama suplementari’. ‘Ara cal estar a l’altura de totes les circumstàncies, i no crear divisions inútils en la societat’, ha dit. Hollande ha abandonat la cimera europea i s’ha adreçat cap a París, on presidirà una reunió del govern.

Paral·lelament, el primer ministre francès, Manuel Valls, ha ordenat de reforçar la seguretat i la vigilància a tots els recintes especials a la regió de Roine-Alps.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any