Canaletes també fa el triplet

  • Cinquanta mil seguidors blau-grana inunden el centre de Barcelona per a celebrar la victòria del Barça sobre el Juventus a la final de la Champions

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
07.06.2015 - 08:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A celebració per títol, aquesta temporada la font de Canaletes ja suma com a mínim tres nits tenyint-se de blau-grana. Després de la victòria del Barça sobre el Juventus dissabte a Berlín (1-3), centenars de seguidors i afeccionats del club han inundat el centre de la ciutat de Barcelona per a celebrar la cinquena Champions de l’equip de Luis Enrique Martínez. Aconseguir la Lliga de Campions i, per tant, el triplet (amb la Copa i la lliga) ha desencadenat l’eufòria dels culers, que han ovacionat el club, l’equip i el nom de jugadors com Messi i Suárez mentre els petards i les trompetes eixordaven una celebració que s’ha convertit també en atracció turística.

La celebració de l’afició blau-grana ha estat multitudinària: segons que ha informat la Guàrdia Urbana, cinquanta mil persones s’han concentrat la centre de la ciutat per a corejar càntics en favor de l’equip, amb un èmfasi especial per a la figura de Leo Messi.

Enfilats a la font, als fanals, als arbres, als quioscs i a les bastides, qualsevol lloc elevat era bo per a contemplar a vista d’ocell la marea de seguidors que s’ha concentrat a l’emblemàtic indret de la ciutat, amb petards, trompetes i bengales de teló de fons.

Els cossos de seguretat han tallat els carrers de les dues primeres corones al voltant de plaça de Catalunya.

Set detinguts

La nit de festa per la cinquena Lliga de Campions del Barça s’ha saldat amb la detenció de set persones a Barcelona en el dispositiu de seguretat conjunt de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana. Els arrests s’han produït a la zona de Canaletes per delictes d’atemptat contra els agents de l’autoritat i desordre públic, bàsicament llançament d’ampolles i objectes contundents. El SEM, per la seva banda, ha fet vint-i-tres assistències, sis de les quals han acabat amb trasllat a centre hospitalari. Tots els serveis eren per ferides lleus com contusions, cremades superficials, mareigs i crisis d’ansietat.

La rua de celebració

D’una altra banda, avui es durà a terme la rua de celebració de la victòria a la Champions, pels carrers de Barcelona. Els jugadors del primer equip faran un recorregut que començarà a l’Estació del Nord i passarà per la Ronda de Sant Pere, la plaça d’Urquinaona, la plaça de Catalunya, el passeig de Gràcia, el carrer Aragó, l’avinguda de Roma, comte d’Urgell i l’avinguda de Sarrià, fins a l’altura de la Travessera de les Corts.

El parc de l’estació del Nord quedarà tancat des de les tres de la tarda. La policia assegurarà la rua i durà a terme els talls de trànsit depenent del recorregut de la comitiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any