Pablo Iglesias condiciona el dret de decidir dels catalans a la constitució espanyola

  • Diu que el blindatge de competències en educació i cultura és secundari

VilaWeb
Redacció
07.05.2015 - 10:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, insisteix que els catalans ara mateix no poden decidir sobre la independència de Catalunya, perquè l’ordenament jurídic espanyol no ho fa possible. En una entrevista a RAC-1, ha dit: ‘Perquè és pugui discutir a Espanya cal obrir un procés constituent. Qualsevol responsable polític hauria de tenir en compte allò que els catalans decidissin. Només obrint un procés constituent a Catalunya i a Espanya és possible d’obrir formes jurídiques de relació diferents. No ho dic jo, ho diu la llei.’

Iglesias també ha dit que Podem inclourà el dret de decidir en el programa electoral a les eleccions del 27-S i a les eleccions espanyoles, per més que ara hagi desaparegut del programa de les eleccions municipals i autonòmiques del 27-S.

Ha deixat clar que vol que Catalunya continuï a Espanya, i que si, després del procés constituent de què parla, la constitució preveu la possibilitat d’un referèndum, es podrà fer. No s’ha tancat pas a la possibilitat de parlar d’un concert econòmic per a Catalunya, però ha dit que el blindatge de competències per a la Generalitat en educació i cultura era secundari. ‘S’han de garantir serveis a tot el món. De qui sigui la competència és secundari’, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any