La Generalitat presenta un recurs de súplica al TC perquè aixequi la suspensió del 9-N

  • El govern ha afegit unes al·legacions al recurs

VilaWeb
ACN – Redacció
07.11.2014 - 12:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de la Generalitat fa un últim intent per a aixecar la suspensió de la votació del 9 de novembre i ha presentat un recurs de súplica al Tribunal Constitucional espanyol, segons que informa TV3. El tribunal va admetre a tràmit dimarts el recurs d’impugnació del govern espanyol contra els preparatius i la celebració de la votació de diumenge. Aquella suspensió obligava la Generalitat a no implicar-se en el dispositiu, però el govern ha tirat endavant i va denunciar el govern espanyol al Tribunal Suprem per haver atemptat contra el dret de participació i les llibertats d’expressió i ideològica. El Suprem no va fer cas del recurs.

Ara, el Tribunal Constitucional no es reunirà pas d’urgència per resoldre abans del 9-N el recurs. Així ho apunten a l’ACN fonts d’aquest organisme, que assenyalen que els magistrats no tenen previst celebrar cap altre ple fins d’aquí a dues setmanes, en què toca reunió ordinària. Les mateixes fonts posen de manifest que si la petició va en la línia del que ja havia demanat anteriorment la Generalitat té moltes possibilitats de ser rebutjada.

El Tribunal Constitucional sí que es va reunir d’urgència el passat 29 de setembre, un dilluns, cinc hores després que el govern espanyol presentés al Registre d’aquest organisme el recurs d’inconstitucionalitat contra el decret de convocatòria de la consulta i la Llei de consultes del Parlament. Aleshores en una hora i mitja va admetre a tràmit el recurs, fet que va suposar la suspensió del 9-N original.

La Generalitat va presentar aleshores recursos de súplica també demanant l’aixecament de la suspensió, abans fins i tot de les al·legacions sobre el fons de la qüestió, però de moment els magistrats no han resolt cap de les dues qüestions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any