Tots els carrers amb nom de dona

  • Avui es presenta Carrersdones.cat, una eina col·laborativa per a construir el mapa dels carrers de Catalunya dedicats a dones

VilaWeb
Redacció
29.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Institut Català de les Dones presenta avui un nomenclàtor col·laboratiu amb els carrers amb nom de dona que hi ha als municipis de Catalunya. S’apleguen a Carrersdones.cat, una eina oberta a tothom que ‘vol promoure la visibilització i el reconeixement social de les dones’.

La nova eina permet d’identificar sobre el mapa de Catalunya els carrers que tenen nom de dona de cada localitat, donar i ampliar la informació sobre cada dona que hi apareix i, alhora, compartir i divulgar aquest coneixement a través de les principals xarxes socials.

L’aplicatiu Carrers de dones, fet amb la col·laboració de l’Institut Cartogràfic de Catalunya i que es presenta avui a Tortosa (Baix Ebre), vol promoure ‘l’interès dels ens locals i les entitats d’àmbits educatius, empresarials, comercials, culturals, esportius, etc., per a incrementar el nombre de carrers que homenatgen les aportacions de dones a la societat’, molt baix en aquests moments: poc més de mil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any