La 63a Fira del Llibre d’Ocasió, Antic i Modern ret homenatge al ‘Passeig de Gràcia modernista’

  • L'escriptor Narcís Comadira i l'alcalde Xavier Trias han inaugurat la fira, que restarà obertà fins el 5 d'octubre

VilaWeb
ACN
20.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptor Narcís Comadira i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, van inaugurar ahir la 63a edició de la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern. Enguany la fira, que ocuparà 600 metres del Passeig de Gràcia del 19 de setembre al 5 d’octubre, ret homenatge al seu històric emplaçament amb l’exposició ‘El Passeig de Gràcia modernista’. Malgrat la conjuntura econòmica del moment, la fira manté el mateix nombre d’expositors que en anys anteriors i ofereix llibres de temàtiques i preus variables. Durant la inauguració, Tiras va destacar el paper de la cultura per fer avançar la ciutat i va demanar ‘col·laboració’ i ‘entesa’ entre els agents del sector en un moment difícil econòmicament.

Un any més la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern s’instal·la al Passeig de Gràcia, entre els carrers d’Aragó i de Rosselló, on entre el 19 de setembre i el 5 d’octubre oferirà als lectors uns 100.000 exemplars.

En aquesta edició, la Fira ret homenatge a l’escriptor i autor del cartell, Narcís Comadira i també al seu històric emplaçament amb l’exposició ‘El Passeig de Gràcia modernista’, on s’ensenyen una mostra d’edificis que ja no hi són o que han estat remodelats.

Durant el pregó d’inauguració, Comadira va recordar els temps en que era jove i es quedava els setembres a Barcelona, i no a Girona d’on és ell, per recuperar exàmens no superats durant el mes de juny i podia gaudir de la fira com ‘un premi’ per aquells que es veien obligats a restar a al ciutat.

Al seu torn, Trias va recordar que aquesta és la fira més antiga d’Europa i va destacar que aquesta fira ajuda a portar la cultura al carrer. L’alcalde de Barcelona va dir que la ciutat ha d’avançar pensant amb la cultura i ha assenyalat que aquesta s’ha de convertir en un ‘eix central’ perquè sinó ‘no anirem bé’. Així, va subratllar que les editorials són ‘la base del nostre futur’ i va demanar ‘col·laboració’ i ‘entesa’ en uns moments difícils econòmicament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any