Els sindicats agrícoles reunits a Perpinyà

  • Ahir dijous s'hi van reunir representants dels sindicats agrícoles francesos, encapçalats pel president, a nivell estatal, de la 'Fédération nationale des syndicats d'exploitants agricoles' (FNSEA) , Xavier Beulin.
    Dv u d'agost del 2014.

VilaWeb
Redacció
01.08.2014 - 12:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Durant una reunió amb la premsa, Xavier Beulin va deixar clar que volia enviar tres missatges: un als agricultors de l’estat espanyol, un altre a la Comunitat Europea i l’altre als distribuïdors francesos. Com a primer missatge tant Xavier Beulin, com el seu secretari general, Jérôme Despey van assegurar que: ‘O el ministre de l’Agricultura francès aconsegueix sensibilitzar, sense termini, el seu homòleg espanyol perquè aquest país prengui mesures antidúmpin, O bé altres paletes cauran dels camions’

La FNSEA reclama ‘l’aturada de la importació de fruites i hortalisses a baix cost, de l’estat espanyol, al territori francès’ ja que segons el sindicat és un ‘ verdader dúmping social’ Algunes grans superfícies els fan el joc, ja que alguns centrals de compres continuen tirant els preus cap a la part baixa. . Segona demanda : continuar revalorant la producció francesa, el “made in França” en suma. Finalment la FNSEA reclama una harmonització del cost del treball a nivell europeu.

Els controls als camions espanyols al Voló i al Pertús han tornat aquests dies a intensificar-se , però els agricultors no estan encara satisfets ja que pensen que això és ‘una gota dins l’oceà’ . Els agricultors esperen mesures ràpides i asseguren que seran vigilants en les pròximes setmanes. Al setembre, un nou punt serà fet amb el ministeri per evocar sobretot eventuals compensacions financeres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any