Des de Lleida, l’ANC interpel·la Merkel

  • L'objectiu és aconseguir el màxim ressò internacional

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de Badalona, Barack Obama, des de les Terres de l’Ebre, Juncker i Shulz, i avui, des de Lleida, Angela Merkel. L’Assemblea Nacional Catalana continua la campanya d’interpel·lacions als líders mundials en defensa del dret de votar. Aquesta vesprada a les 19.00 els activistes aniran al marge esquerra del riu Segre en el seu pas per Lleida, davant de l’Avinguda Jaume II, on es desplegaran dos murals, un d’ells amb la cara de la cancellera alemanya.

Justament fa una setmana Merkel va parlar per primera volta sobre el procés d’independència de Catalunya. La cancellera va dir que no interferiria en un afer intern de l’estat espanyol, però sí que va voler dir dir que compartia el punt de vista del govern espanyol sobre la integritat territorial de l’estat. ‘Defensem la integritat territorial de tots els estats, que és una cosa totalment diferent a la independència d’una regió’, va dir.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va voler treure ferro a les declaracions de la cancellera alemanya. ‘Vostès saben d’algun president del govern que no defensi la integritat de l’estat?’, va preguntar Mas en resposta als periodistes.

Mas considera que Merkel empararà el resultat del referèndum escocès, que de fet ‘podria anar en contra de la seva integritat’. ‘Ella defensa els acords que hi ha dins dels estats, i si hi hagués un acord a Espanya, estic segur que no diria absolutament res i el respectaria’, va argumentar.

D’entre les respostes a les paraules de Merkel, va causar rebombori la del diputat d’ERC al congrés espanyol, Alfred Bosch.

La campanya dels murals de l’ANC

Als murals que s’han fet fins ara s’hi afegiran els de François Hollande, David Cameron, Matteo Renzi, Ban Ki-moon, Dilma Rousseff, el papa Francesc i Fredrik Reinfeldt, abans de l’Onze de Setembre.

Amb els murals, de 15 metres per 30 cadascun, l’organització confia trobar ressò en els mitjans dels països d’origen dels dirigents gràcies també a les accions paral·leles que hi faran les sectorials de l’ANC a l’estranger.

Informació relacionada:

La guia de la V de l’Onze de Setembre

Les samarretes de la V de la Diada, a la venda a la Botiga de VilaWeb

L’ANC i Òmnium volen convèncer mig milió de votants més per al sí-sí

D’on ve el símbol de la V? Un recorregut per la infinitat de significats que té i ha tingut aquesta lletra

Les samarretes de l’11 de setembre a la venda online dilluns i a la botiga dimecres

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any