El líder d’Alianza Nacional defensa davant el jutge la violència contra Catalunya

  • Pedro Pablo Peña és jutjat per un discurs del 12 d'octubre en què va dir: 'No hi haurà secessió de Catalunya si no és a còpia de molta sang'

VilaWeb
ACN
16.07.2014 - 14:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la formació ultradretana Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña, ha declarat com a encausat davant el jutge que l’investiga per un delicte de provocació a l’odi, arran del seu discurs del 12 d’octubre passat en un acte públic a Montjuïc. Peña ha ratificat aquelles declaracions i ha justificat que el poble espanyol usi la violència contra la independència de Catalunya si el govern espanyol no fa res contra el procés sobiranista.

Peña va pronunciar expressions com ‘no hi haurà secessió de Catalunya si no és a còpia de molta sang’ o ‘no hi haurà ni un atemptat més, ni una mort més, ni un atemptat contra la nació que quedi sense resposta’.

La fiscalia de delictes d’odi i discriminació de Barcelona va denunciar Peña i el cap de la Falange, Manuel Andrino, per provocació a l’odi, la violència i la discriminació. Andrino, amb tot, ha demanat de declarar de Madrid estant.

El fiscal també demana que Peña sigui encausat per un delicte d’injúries greus amb publicitat adreçades contra institucions de l’estat per un escrit publicat a la web d’Alianza Nacional. En aquell text refermava el discurs pronunciat el 12 d’octubre a Montjuïc davant cinc-centes persones i manifestava, una vegada assabentat de la querella de la fiscalia: ‘Se me’n fum la fiscalia i els fiscals, que s’han mantingut muts davant els actes de traïció a Espanya: Les diligències que obrin o puguin obrir els esbirros del règim ens les passem per l’arc del triomf.’

Pel que fa a Andrino, en el discurs va afirmar: ‘Estem disposats a donar fins l’última gota de sang en defensa de la sagrada unitat d’Espanya, que no ho dubtin. Estem disposats a morir, però també a matar per Espanya, només faltaria.’ I encara: ‘Hi ha en joc l’existència d’Espanya i això obliga a donar-ho tot com van fer els falangistes el juliol del 1936.’

Segons l’escrit de la fiscalia, durant la manifestació prèvia fins a Montjuïc es van sentir crits com ‘Artur Mas, cambra de gas’ i ‘Aquesta és la nostra terra i s’ha de defensar’, mentre s’exhibien tota mena de banderes i simbologia vinculades als moviments d’extrema dreta i neonazis, com ara creus cèltiques i banderes espanyoles pre-constitucionals.

Els dos denunciats per la fiscalia tenen antecedents. Peña ha estat condemnat per un delicte de tinença o dipòsit d’explosius a la pena de tres anys i mig de presó, i Andrino té una condemna de vuit mesos de presó –ja cancel·lada– per un delicte d’estafa i també antecedents policíacs per un delicte relatiu a drets fonamentals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any