Alianza Nacional i la Falange, denunciats per la fiscalia

  • Acusen dos líders de provocació a l'odi pels discursos que van pronunciar a l'acte de Montjuïc

VilaWeb
ACN
11.06.2014 - 15:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fiscalia ha denunciat el president d’Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña, i el cap nacional de FE-La Falange, Manuel Andrino, per provocació a l’odi durant els discursos que van pronunciar durant l’acte que van celebrar a Montjuïc el proppassat dotze d’octubre. Tots dos tenen antecendents policials.

Segons consta a la denúncia del ministeri fiscal, entre les frases que van pronunciar hi ha que ‘no hi haurà secessió de Catalunya si no és a base de molta sang’, que estan disposats a ‘matar per Espanya’ o que ‘està en joc la mateixa existència d’Espanya i això obliga a donar-ho tot com van fer els falangistes el juliol del 1936’. En el cas de Peña, també se l’acusa d’injúries greus amb publicitat dirigides contra les institucions de l’Estat.

En el seu escrit, la fiscalia demana que Peña i Andrino declarin davant del jutge en qualitat d’imputats per un delicte de provocació a l’odi, la violència i la discriminació per les seves afirmacions durant el discurs que van fer el 12 d’octubre.

Segons recull el fiscal d’un informe elaborat pels Mossos d’Esquadra, durant el discurs i davant d’unes 500 persones, Peña va pronunciar expressions com ‘no hi haurà secessió de Catalunya si no és a base de molta sang’, o que ‘no hi haurà ni un atemptat més, ni una mort més, ni un atemptat contra la nació que quedi sense resposta’.

Per la seva banda, Andrino va afirmar que ‘estem disposats a donar fins l’última gota de la nostra sang en defensa de la sagrada unitat d’Espanya, que no ho dubtin, estem disposats a morir, però també a matar per Espanya, només faltaria’. A més, també va advertir que ‘està en joc la mateixa existència d’Espanya i això obliga a donar-ho tot com van fer els falangistes el juliol del 1936’.

En el cas de Peña, a més, el fiscal també demana que sigui imputat per un delicte d’injúries greus amb publicitat dirigides contra institucions de l’Estat per un escrit publicat al web d’Alianza Nacional en el qual es reafirmava en el discurs pronunciat el 12 d’octubre a Montjuïc i manifestava que li ‘importen un rave la Fiscalia i els fiscals, que s’han mantingut muts davant els actes de traïció a Espanya’ i que ‘les diligències que obrin o puguin obrir els esbirros del règim ens les passem per l’arc del triomf’.

Segons l’escrit de la fiscalia, durant la manifestació prèvia fins a Montjuïc es van sentir crits com ‘Artur Mas, cambra de gas’ i ‘Aquesta és la nostra terra i s’ha de defensar’, mentre exhibien ‘tot tipus de banderes i simbologia vinculades als moviments d’extrema dreta i neonazis’ com ara creus cèltiques o banderes espanyoles preconstitucionals.

Els dos denunciats per la fiscalia tenen antecedents. Peña està condemnat per un delicte de tinença o dipòsit d’explosius a la pena de 3 anys i mig de presó, mentre que Andrino té una condemna ja cancel·lada per un delicte d’estafa a la pena de 8 mesos de presó i també antecedents policials per un delicte relatiu a drets fonamentals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any