L’ANC s’adreçarà a Obama i més dirigents internacionals en favor del 9-N

  • L'entitat ha anunciat els actes per a internacionalitzar el procés català

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va presentar ahir la campanya prevista per a aquests dos mesos previs a la diada de l’Onze de Setembre. Els actes es faran durant els mesos de juliol, agost i la primera setmana de setembre per tota la geografia catalana, com també en algunes ciutats del món gràcies a la col·laboració de les assemblees territorials i exteriors de l’ANC.

Com ja es va fer l’any passat amb els assaigs de la Via Catalana, enguany s’organitzaran V a tot el territori amb l’objectiu de ‘familiaritzar-se’ amb la mobilització de l’Onze de Setembre. L’ANC pretén internacionalitzar el procés i dinamitzar el territori amb vista a la consulta del 9 de novembre. ‘El 2014 és l’any decisiu en el nostre camí cap a la independència. Per això enguany la data més important no és l’11 de setembre, sinó el 9 de novembre: el dia que votarem i decidirem la nostra llibertat’, va dir ahir la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

Un missatge al món

Núria Vinyals, membre del secretariat nacional, va explicar que a partir de demà i cada cap de setmana l’assemblea organitzarà grans actes regionals en què es desplegarà un gran mural. Cadascun interpel·larà un dirigent polític que serà clau a l’hora del reconeixement internacional de la causa catalana. Les accions serviran per a aconseguir ressò mundial i informar-los que els catalans votarem el 9-N. El primer mural s’adreçarà al president dels Estats Units, Barack Obama, i es desplegarà a Badalona.

En total es faran deu grans murals, un per a cada dirigent mundial interpel·lat, i tindran unes dimensions de 15 metres per 30 cadascun. Barack Obama, Jean-Claude Juncker, Martin Schulz, Angela Merkel, François Hollande, David Cameron, Matteo Renzi, Ban Ki-moon, Dilma Rousseff, el papa Francesc i Fredrik Reinfeldt són els dirigents mundials a qui s’enviarà aquest missatge de democràcia i llibertat. Forcadell ha explicat que a l’hora d’elegir-los s’han tingut en compte els països del context europeu i aquells ‘absolutament democràtics’.

Una V a cada municipi

Ignasi Termes, del secretariat de l’ANC, va explicar que a més dels murals que enviarien aquest missatge als principals dirigents mundials, les assemblees territorials i exteriors de l’ANC farien un seguit de mobilitzacions en forma de V en municipis de tot Catalunya i del món. Aquestes accions ja es van fer també els estius del 2012 i el 2013, abans de la Marxa cap a la Independència i la Via Catalana.

També va explicar que aquest mes s’encartellarien els carrers de Catalunya, aprofitant la mobilització d’estiu de l’ANC, i en el marc de la campanya ‘Estem preparats’, que té per objectiu consolidar i ampliar la majoria social favorable a la independència: ‘D’aquesta manera aprofitarem tots els actes preparatoris de la V de l’Onze de Setembre per tal que a tot el país es visualitzi que estem preparats per a assolir el desafiament que ens hem proposat.’

Els detalls sobre la V gegantina, la setmana vinent

Respecte dels detalls de la V que s’ha de dibuixar entre la Diagonal i la plaça de les Glòries de Barcelona l’Onze de Setembre vinent, Forcadell va anunciar que es presentarien conjuntament amb Òmnium la setmana vinent. El lema de la mobilització de la diada, va afegir, encara no s’ha tancat, però segurament anirà enfocat al 9-N i el terme ‘votació’ hi serà molt present. 

Nou vídeo: ‘V, la lletra que canviarà la nostra història’

En ocasió de la presentació de la campanya d’aquest estiu, l’ANC va fer públic ahir un nou vídeo promocional en què apareixien imatges amb figures que tenien forma de V, com les agulles d’un rellotge, les branques d’un arbre, agulles d’estendre i, fins i tot, senyals de trànsit. La setmana vinent es farà pública una segona versió d’aquest vídeo.

 

Notícia relacionada:

La mobilització per la V de l’Onze de Setembre satura la reserva d’autocars (3-7-2014)

Forcadell: ‘Hem de treure les urnes al carrer i el qui s’hi atreveixi, que les retiri’ (1-7-2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any