Un qüestionat Rafael Carbonell rep finalment pares d’alumnes i representants municipals d’Ontinyent

  • Escola Valenciana, Compromís i EUPV demanen la dimissió del secretari d'Educació · El regidor Pepe Pla ja ho havia fet per la seua actitud 'indigna'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció / EP
17.06.2014 - 23:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Finalment, si no hi ha cap novetat d’última hora, aquest dimecres 18 de juny es celebrarà la reunió amb el secretari d’Educació de la Generalitat, Rafael Carbonell, que des de fa mesos s’ha anat ajornant per part de l’administració. Està prevista a les 18.00, amb la presència del batle d’Ontinyent Jorge Rodríguez, el regidor d’Educació, Pepe Pla, i dos pares d’alumnes.

Les qüestions que hi ha sobre la taula pendents de tractar amb el representant de la conselleria, a més de les unitats escolars que l’arranjament preveu eliminar, són la reivindicació d’una Escola Oficial d’Idiomes pròpia, i el mal estat en què es troben instal·lacions elèctriques d’algunes escoles que segons el propi Carbonell a hores d’ara ja havia d’estar resolt.

La trobada es fa després de moltes cites suspeses i d’altres incompliments de compromisos adquirits pel propi secretari d’Educació, un fet que va dur el regidor a qualificar d’indigna’ l’actitud de Carbonell. Pla va assegurar també, després del darrer ajornament de la reunió, que era gravíssim que el secretari d’Educació es reunira ‘amb la representació democràtica de l’Ajuntament, però sí amb el seu portaveu polític’, en referència a Filiberto Tortosa amb qui es va reunir a finals de maig. És per aquesta actuació que Pla va demanar-ne la dimissió.

Més peticions de dimissió

El diputat de Compromís a les Corts Josep Maria Pañella, i la coordinadora d’EUPV i portaveu d’aquest grup a les Corts, Marga Sanz, han demanat aquest dimarts la dimissió de Rafael Carbonell, per la seua actuació al col·legi Pare Català a València.

Pañella i Sanz s’han expressat en aquests termes en sengles comunicats després que la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia valencià haja decretat la suspensió cautelar de l’ordre de la Conselleria d’Educació de 24 de febrer de 2014 per la qual es va anul·lar una resolució anterior sobre el programa lingüístic d’aquesta escola i, en conseqüència, es va reconvertir al castellà una línia en valencià d’Infantil de 3 anys en aquest centre.

El parlamentari de Compromís considera que les mesures cautelars dictades pel tribunal que suspenen la reconversió de línies en valencià al castellà suposen ‘una gran notícia, no només per a la comunitat educativa del col·legi Pare Català que, entenent que la llei els protegia, han portat el tema als tribunals i aquests els han donat la raó’. També creu que és ‘una gran notícia per a tots els pares i mares que volen que els seus fills i filles estudien en valencià i la Conselleria fa tot l’el possible per evitar-ho’.

‘Croada contra el valencià’

Pañella considera que el secretari d’Educació de la Generalitat, Rafael Carbonell, ‘ha fet un gran ridícul’, ja que ‘els tribunals han qüestionat la seua forma autoritària d’actuar i la seua croada contra el valencià, contra la llibertat de les famílies, ha trobat un punt d’oposició en la justícia’.

Per tot això, el representant de Compromís ha animat Carbonell ‘presentar la dimissió immediata, deixar de fer mal a l’escola pública, deixar d’atacar l’ensenyament en valencià i anar-se’n a casa’, perquè considera que ‘una persona que actua suprimint línies en valencià no pot estar al capdavant d’una secretaria tan important’.

 El diputat ha felicitat als pares i mares del CEIP Parr Català perquè ‘no s’han rendit davant les injustes imposicions d’una conselleria antivalenciana i han anat amb totes les conseqüències a portar el tema als tribunals, uns tribunals que els han donat la raó i que, a més, diuen que les costes ocasionades fins al moment seran a càrrec a la Generalitat’.

‘La bogeria sense fre de la Generalitat, actuant contra les famílies, damunt s’ha de pagar amb els diners de tots’, ha criticat Pañella, qui ha titllat aquest fet ‘d’injust’. Per això, ha demanat a la consellera d’Educació, María José Català, i al secretari d’Educació, Rafael Carbonell, que ‘paguen de la seua butxaca’ aquest ‘error’ en el col·legi Pare Català.

‘Vulnera la LUEV i l’Estatut’

Per la seua banda, la coordinadora d’EUPV i portaveu d’aquest grup a les Corts, Marga Sanz, ha valorat aquesta sentència. Segons Marga Sanz, ‘la consellera ha de cessar immediatament al secretari d’Educació Rafael Carbonell per vulnerar de manera contínua la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV), així com l’Estatut’.

‘És la cinquena vegada que els tribunals dictaminen com a il·legal i contrària als drets lingüístics de les famílies les actuacions del senyor Carbonell, cosa que mereix la destitució immediata’, ha subratllat.

‘Que cesse pel bé de la societat i del sistema educatiu’

Arran la decisió del jutge, el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha declarat: ‘És la cinquena vegada consecutiva que Rafael Carbonell perd davant els tribunals en accions jurídiques empreses per l’Oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana. És la cinquena vegada que el Tribunal Superior de Justícia valencià dictamina que aquest responsable polític actua de forma il·legal i pren decisions que vulneren els drets lingüístics de les famílies que trien estudiar en valencià. Pel bé de la societat valenciana i del funcionament normalitzat del nostre sistema educatiu demanem que se cesse Rafael Carbonell.’

Notícies relacionades:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any