Educació: el menyspreu que no cessa

  • El regidor Pepe Pla denuncia l'actitud 'indigna' del secretari d'Educació de la Generalitat · Torna a ajornar una reunió

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.06.2014 - 19:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La data prevista era divendres que ve, 13 de juny, dia en què el secretari d’Educació havia de rebre el regidor Pepe Pla per a tractar els greus problemes que en aquest àmbit arrossega la ciutat d’Ontinyent. Una reunió pendent de fa mesos, que ja s’havia ajornat tot i les mobilitzacions escolars, i que ara, de bell nou, Rafael Carbonell ha tornat a ajornar.

La notícia de la suspensió de la reunió ha indignat el regidor, qui no ha dubtat a acusar Carbonell d’haver ‘enganyat, mentit i oblidat Ontinyent’ en la qüestió de la supressió d’unitats escolars i de tractar de manera indigna l’Ajuntament d’Ontinyent. Pla ha denunciat que s’ha tornat a ajornar una reunió oficial pendent de fa mesos, però mentrestant sí que n’ha concedit una al portaveu municipal del PP ‘per la porta de darrere’, una trobada que no va aportar cap solució perquè a continuació es va saber la decisió de suprimir finalment les unitats de les escoles Bonavista, Martínez Valls i Rafael Juan Vidal.

Pla ha recordat que Rafael Carbonell es va comprometre a respondre abans del 7 d’abril les al·legacions del Consell Escolar Municipal contra l’eliminació d’unitats, i que dos mesos després l’única informació que se’n té és la publicada al Diari Oficial referida a la supressió d’aquestes unitats. Aquell compromís adquirit pel secretari d’Educació en una reunió amb el propi regidor, el batle i els portaveus dels grups municipals, el va incomplir com ho ha fet amb el de visitar la ciutat i tornar-se a reunir amb els representants municipals.

El regidor considera ‘indignant’ aquesta nova suspensió, i qualifica de ‘gravíssim’ que Carbonell no es reunisca amb ‘la representació democràtica de l’Ajuntament, però sí amb el seu portaveu polític’, en referència a Filiberto Tortosa amb qui es va reunir a finals de maig. És per aquesta actuació que Pla creu que el secretari d’Educació hauria de dimitir.

Temes pendents

Les qüestions que hi ha encara sobre la taula pendents de poder tractar amb el representant de la conselleria, a més de les unitats escolars que l’arranjament preveu eliminar, hi ha la reivindicació d’una Escola Oficial d’Idiomes pròpia, i el mal estat en què es troben instal·lacions elèctriques d’algunes escoles que segons el propi Carbonell a hores d’ara ja estaria resolt.

Notícia relacionada: Educació torna a menystenir Ontinyent

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any