Artur Mas: ‘Ni un pas enrere, tot va endavant’

  • Mas creu que el 25-M reforça el procés

VilaWeb
ACN
26.05.2014 - 00:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de CiU i de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat aquest diumenge que el resultat de les eleccions europees ‘reforça el procés polític català’ i ha celebrat que aguanti la formació ‘que es menja els marrons’ des del Govern. ‘Una formació que està en el Govern en els temps més complicats, difícils i costeruts i que es menja tots els marrons, aguantar així, crec que té un mèrit raonable’, ha opinat Mas acompanyat per la plana major de la federació i els candidats de la federació. Mas ha aplaudit l’increment de les forces que van pactar data i pregunta de la consulta: ‘Tenint en compte el resultat, tot segueix endavant, ni un pas enrere’.

El líder de CiU ha comparegut després de conèixer els resultats de les eleccions europees i ha constatat que el conjunt de les forces polítiques que van acordar data i pregunta han sortit ‘clarament reforçades’ aquest diumenge perquè han pujat 18 punts respecte a la suma de fa cinc anys enrere. ‘Això reforça el procés polític català, reforça el fet que volem votar perquè hem donat un missatge potent a Madrid i a Brussel·les en el sentit que les forces a favor de la consulta són forces clarament majoritàries’, ha subratllat.

És per això que ha apuntat que ‘tot segueix endavant’ pel que fa al procés català. ‘Ni un pas enrere. Tot va endavant, tot continua, ens hi hem compromès i el resultat ho avala’, ha opinat el president de la Generalitat.

Mas admet un canvi de tendència

Mas ha felicitat ERC i també el PP per haver guanyat a nivell espanyol, però ha celebrat que CiU hagi ‘aguantat’ aconseguint catorze o quinze punts més que en les passades eleccions i quedant-se a menys de dos punts de la victòria.

Tot i admetre que aquest resultat ‘marca una tendència del marc polític català en què s’intueix una major fragmentació’, ha remarcat que CiU ha obtingut més de 100.000 votants més que fa cinc anys. ‘I això mentre ens toca menjar-nos els marrons’ des del Govern, ha afegit.

‘Crec que la gent, amb aquesta major votació ens diuen ‘aguanteu, confiem en vosaltres, tireu endavant’, i això és el que nosaltres farem’, ha opinat.

Mas també ha celebrat l’increment de la participació però alhora ha mostrat la seva preocupació per l’increment de l’extrema-dreta a Europa.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any