Recomanació als catalans de l’estranger sobre la consulta

  • Governació troba correcte de demanar que guardin una còpia del certificat que faran servir per a votar a les europees del maig

VilaWeb
Redacció
16.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com podran votar els catalans residents fora del país a la consulta del 9 de novembre sobre la independència de Catalunya? És una qüestió que inquieta molta gent. Mentre no es concreti el procés en un reglament, hom sí que els pot fer una recomanació: que facin una còpia del certificat que els trametrà l’Oficina del Cens Electoral per votar a les eleccions europees del 25 de maig. Aquesta còpia els podrà servir per a acreditar, al novembre, que compleixen tots els requisits necessaris per a votar. 

Francesc Gambús és el candidat de CiU a les eleccions europees i durant tres anys ha exercit de director general de Relacions Exteriors del govern català. Gambús explica en el seu bloc que molts catalans residents a l’estranger s’hi van posar en contacte, amoïnats per aquesta qüestió, i ell va adreçar-se el Departament de Governació per mirar de respondre’ls. 

Segons el govern, tots els qui a les eleccions europees puguin votar per correu des de l’estranger podran votar a la consulta del 9 de novembre. Gambús arriba a la conclusió que aquests ciutadans podran fer servir el certificat que els trametrà l’Oficina del Cens Electoral quan demanin de votar a les eleccions al Parlament Europeu. 

Els tècnics del Departament de Governació diuen a VilaWeb que és una recomanació correcta: el certificat original servirà per a votar a les eleccions europees i la còpia, per a facilitar els tràmits i la paperassa amb vista a votar a la consulta. 

Segons Governació, si el 25 de maig un ciutadà compleix totes les condicions per a votar a les eleccions europees, aquest mateix ciutadà també les complirà per a votar el 9 de novembre. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any