Quatre marxes a València en favor de l’educació pública i en català

  • Els centres i col·lectius oposats a l'arranjament educatiu del govern valencià continuen la mobilització

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Enmig de l’onada de tancaments de pares, mestres i alumnes de desenes d’escoles del País Valencià als centres respectius per a protestar contra l’anomenat arranjament educatiu, avui s’ha fet a València una mobilització contra el pla que el govern valencià vol aplicar a partir del curs que ve i que implica eliminar cent cinquanta-dues unitats, la gran majoria en català.

Escola Valenciana, l’institut Ciutat de Cremona d’Alaquàs i la Plataforma per l’Ensenyament Públic eren al darrere de les marxes ‘per l’escola pública i en valencià’, organitzades en quatre columnes que han eixit de tot València a partir de les 17.30: la de l’Estació de Fusta (al nord), la del Parterre (sud), la de les Torres de Quart (oest) i la dels carrers de Sant Vicent-M. Cristina. Totes han confluït, amb els lemes ‘Tots som Cremona’ i ‘És pública, no es tanca’ a la plaça de Manises de València, a les 18.00, davant el Palau de la Generalitat. Les marxes han estat precedides per una Trobada de Plataformes per l’escola pública, al matí, al CEIP Ciutat de Cremona.

L’arranjament educatiu

L’anomenat arranjament educatiu és un pla que el govern valencià vol aplicar, a partir del curs que ve, que implica eliminar cent cinquanta-dues unitats, la gran majoria en català, de les escoles públiques. Tot i que l’excusa del govern és la crisi i la necessitat de reduir costs, s’hi pot veure una intencionalitat política.

Per això el grup Compromís va presentar a les corts una proposició no de llei per a anul·lar l’arranjament escolar de la Conselleria d’Educació, refusada aquest mateix dijous per la majoria absoluta del PP. Escola Valenciana també ha presentat un recurs contenciós administratiu aquesta setmana reclamant-ne l’anul·lació. La federació d’entitats per la llengua denuncia que la conselleria vol suprimir la línia de català a col·legis amb doble línia que havien de decidir en consell escolar quina línia suprimien i havien optat per la de castellà.

Notícies relacionades:

Suso Monforte, secretari de l’AMPA del Col·legi Herrero de Castelló: ‘És el pitjor atac a la nostra llengua des del franquisme

Escola Valenciana i STEPV també fan una tancada

VilaWeb Ontinyent: L’absència de cinc diputats socialistes permeté al PP de mantenir l’arranjament escolar i Arriba la Trobada en plena mobilització per l’escola pública en valencià

VilaWeb Castelló: Pares i mares de quatre col.legis s’han tancat en defensa del valencià

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any