L’absència de cinc diputats socialistes permeté al PP mantenir l’arranjament escolar

  • L'oposició hauria guanyat la votació contra la resolució per la no compareixença de dotze diputats del PP

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.04.2014 - 15:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dijous 10 d’abril es va debatre a les Corts una proposició no de llei presentada per Compromís que instava el Consell a retirar l’anomenat arranjament escolar, pel qual es suprimiran set unitats escolars a la nostra comarca. En la votació, la majoria del PP va impedir que s’aprovara, tot i tindre el suport del PSOE i d’EUPV, amb un resultat de 43 vots en contra i 39 a favor. Es dóna la circumstància, però, que l’oposició hauria pogut traure avant la proposició de no haver-hi hagut l’absència de cinc diputats socialistes, ja que a les files del PP hi havia dotze diputats absents.

Ho ha remarcat Compromís en una nota de premsa, que lamenta que s’haja perdut aquesta oportunitat. Si hi hagueren estat presents tots els diputats socialistes, els vots a favor haurien sumat 44, de manera que s’hauria guanyat la votació i s’hauria paralitzat l’aplicació de la resolució de la Conselleria d’Educació.

Per a la coalició ‘és una vertadera llàstima que s’haja perdut la votació per l’absència dels diputats del PSOE, que demostra la falta d’interès real per l’escola pública i en valencià’.

La iniciativa la va defensar Josep M. Pañella, qui acusà el govern ‘d’enfonsar l’escola pública’, i de castigar l’ensenyament en valencià. Pañella va denunciat també l’eliminació d’unitats escolars. Al debat hi van assistir membres de les AMPA d’Ontinyent i de la Plataforma Prou, i representants de l’escola Cremona d’Alaquàs, convidats pel grup parlamentari Compromís.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any