Grífols es mulla per la independència: ‘President, no s’arronsi’

  • La multinacional és un dels principal elements estratègics del món, segons els EUA

VilaWeb
Redacció
03.04.2014 - 14:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la multinacional farmacèutica Grífols, Víctor Grífols, ha expressat públicament el suport al president de la Generalitat, Artur Mas, en el procés sobiranista. ‘President, sé que travessa un moment difícil, però si té determinació, tiri endavant, no s’arronsi’, ha dit. Ha estat durant l’acte d’inauguració d’una nova planta de fraccionament de plasma de la companyia a Parets del Vallès. ‘Quan una organització té un objectiu clar no s’ha d’espantar per les crítiques que en qüestionen l’estratègia o la raó de ser’, ha dit Grífols.

Mas ha agraït la ‘valentia i el coratge’ demostrats per Grífols, i ha recordat que la multinacional inverteix als Estats Units, a l’estat espanyol i a Catalunya. I encara ha afegit: ‘Malgrat els missatges apocalíptics d’alguna gent, el sentit comú s’acaba imposant en l’economia.’

Els Estats Units consideren la farmacèutica catalana com un dels tres-cents elements estratègics del planeta. El departament d’Estat dels EUA elabora anualment una llista de tres-cents elements que considera clau per al futur de la Terra. Això inclou infrastructures, recursos naturals i empreses. En la llista elaborada el 2009, hi apareix l’empresa Grífols, segons aquest cable fet públic per WikiLeaks.

L’interès de Washington pel laboratori farmacèutic es deu a la immunoglobulina d’ús intravenós, producte derivat del tractament del plasma que té diverses aplicacions terapèutiques.

Grífols, amb filials a vint països, es defineix com la primera companyia d’Europa del mercat d’hemoderivats i una de les cinc primeres del món. El 2009 va facturar 913 milions d’euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any