El Pacte pel Dret de Decidir es conjura perquè es pugui votar el 9N

  • Les entitats se centraran a defensar la consulta sense pronunciar-se sobre el sentit del vot

VilaWeb
ACN
20.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els integrants del Pacte Nacional pel Dret de Decidir assumiran el compromís de defensar la consulta sense pronunciar-se sobre la seva opció preferida. Aquest és el principal punt del document que han acordat les entitats i els partits polítics que han assistit a la reunió d’aquest dimecres al Parlament. És a dir, la campanya per qualsevol de les opcions que inclou la pregunta de la consulta haurà d’esperar i ara se ‘circumscriuran’ a la defensa del dret dels catalans a decidir el seu futur en un referèndum. Cada organització decidirà el seu propi pla d’activitats centrant-se en els aspectes ‘positius’ de la consulta i evitant qualsevol crítica a aquells que rebutgen el dret a decidir dels catalans.

67 persones d’una cinquantena de les 1.500 entitats que formen part del Pacte Nacional han participat en la reunió d’aquest dimecres que s’ha allargat durant més de dues hores i mitja. El document aprovat compromet els integrants del Pacte Nacional a defensar activament el dret a decidir obviant el sentit del vot pel que cadascú opti en la consulta. El primer article del text subratlla la necessitat de centrar-se ‘només’ en el dret a decidir, ‘com a expressió de la voluntat àmpliament majoritària del nostre poble i com a repte a assolir’. És a dir, es marca la fita de la consulta com un objectiu de país pel qual caldrà lluitar els propers mesos.

En total, les entitats han assumit 14 compromisos concrets que es posaran en marxa de manera immediata. Cada organització decidirà el seu propi pla d’activitats, sempre ‘en positiu’, i sense entrar en la crítica a aquells que rebutgen la consulta. A més, se centraran en el ‘civisme’ i evitaran fer cap plantejament propi ‘d’una ideologia concreta’. Tot plegat per destacar que el procés sobiranista referma el compromís amb l’expressió ‘un sol poble’, ‘evitant qualsevol plantejament que pugui significar divisió entre catalans.

No hi haurà cap dotació econòmica concreta per impulsar el seguit d’activitats i els recursos els cercarà cada entitat amb els seus propis mitjans. Totes les accions que es promoguin des dels integrants del Pacte Nacional seran públiques per posar-les en coneixement de tothom que ho desitgi. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any