Convocada una concentració davant el TSJC contra l’atac a la immersió

  • Serà dilluns a les 18.30, organitzada per Somescola · És una crida a protestar contra l'obligació de fer un 25% de classes en espanyol

VilaWeb
ACN
06.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Somescola.cat ha fet una crida a tota la societat catalana perquè es manifesti dilluns a dos quarts de set del vespre davant la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La plataforma vol fer visible l’oposició a la interlocutòria del tribunal que obliga cinc escoles a impartir un 25% de les classes en espanyol. Una de les portaveus de la plataforma, i presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, ha explicat que la concentració és per a defensar el model d’immersió lingüística d’aquests darrers trenta-cinc anys, que ‘garanteix la igualtat d’oportunitats i la cohesió dels país.’ La seu del TSJC és al Palau de la Justícia del passeig de Lluís Companys de Barcelona.

La coordinadora d’entitats cíviques i educatives ha instat a defensar el model d’immersió lingüística vigent, que vetlla perquè els alumnes abandonin el sistema escolar dominant tant el català com el castellà: ‘És fals que els nens catalans no sàpiguen castellà. Les dades ho avalen, i no té sentit de crear un conflicte artificial’, ha afegit Muriel Casals.

Finalment, el portaveu de Somescola, Josep Maria Cervelló, ha volgut fer veure que era una anomalia que els estaments judicials decidissin com s’ha d’educar als centres catalans. I sobre l’arbitrarietat de la quota del 25% s’ha preguntat: ‘I per què no un 10% o un 50%?’

Cervelló sospita que amb aquesta interlocutòria es ‘vol aplanar el camí a la LOMCE del ministre Wert, per a fer del català una llengua subsidiària, per darrere del castellà i l’anglès’. 

Somescola també ha demanat a la Generalitat que continués blindant el model d’immersió lingüística, d’acord amb l’aplicació de la normativa vigent, rebutjant frontalment una sentència que vol introduir el castellà com a llengua vehicular.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any