Prou: per l’educació pública i en valencià

  • Naix una plataforma cotra les retallades i els atacs a l'ensenyament

VilaWeb
Redacció
17.01.2014 - 00:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escola Valenciana va denunciar ahir que la Conselleria d’Educació vol suprimir 187 unitats educatives d’infantil a l’ensenyament públic i fer-ne vuit de noves a l’escola concertada. Vuit d’aquestes unitats correspondrien a la Vall d’Albaida, tres de les quals a Ontinyent. La proposta d’eliminar aquestes tres unitats a la capital de la Vall d’Albaida es va conéixer el mes de desembre passat, quan la Conselleria d’Educació va informar-ne el Consell Escolar Municipal.

La proposta de conselleria va ser rebutjada de manera immediata per la comunitat educativa de la ciutat. Les AMPA de les escoles públiques i concertades van coincidir a rebutjar-la perquè ‘contradiu la declaració de districte únic realitzada el curs passat’, i van lamentar que es fera sense haver consultat les comunitats educatives afectades i sense cap estudi que valorara ‘altres aspectes i no només parlar de números’. El regidor d’Educació, Pepe Pla, qualificà d’injusta i injustificable’ la proposta, i ‘una mostra més de l’obsessió del Consell per atacar l’educació pública.

A banda de preparar les al·legacions corresponents, l’oposició a la retallada va començar a materialitzar-en en una recollida de signatures que en pocs dies en va aplegar prop de sis mil, entre les que es van aconseguir físicament i les d’una campanya online. A partir d’aquesta iniciativa ha nascut la plataforma PROU, formada per pares i mares, alumnes, professors, mestres, personal administratiu dels centres formatius i oberta a tothom que vulga ‘aturar els despropòsits, retallades i atacs contra l’educació pública i en valencià’, i que es presenta com un punt de trobada per a qui se senta preocupat pel futur de l’educació.

La plataforma disposa d’una pàgina a facebook i ha obert un bloc des d’on informarà de les activitats i on convida a la participació amb l’aportació d’idees i propostes per a posar en marxa actuacions reivindicatives.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any