El Consell Escolar Municipal rebutja per majoria la proposta d’arranjament escolar de Conselleria

  • Des del STEPV-Iv, sindicat majoritari del sector, denuncien que "el termini per presentar les al·legacions finalitza el 2 de gener, en plenes vacances de Nadal"

VilaWeb
Redacció
30.12.2013 - 12:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El STEPV-Iv, sindicat majoritari del sector educatiu, ens ha fet arribar un comunicat on diu que “el passat 19 de desembre vam conéixer la proposta de l’arranjament escolar per al curs 2014/15. En aquest document s’arrepleguen els canvis en el nombre d’unitats escolars (creacions, supressions i/o habilitacions); els canvis de programes lingüístics; canvis de denominacions dels centres; cessament d’activitats del centre i creació de centres”.

Els criteris de l’arranjament escolar han canviat per adequar-se a l’augment de ràtio a 30 que el ministre Wert va imposar el juliol de 2012. Això ha comportat una important retallada d’unitats. En el cas de la ciutat de Castelló, la proposta per al curs que ve és de suprimir una unitat d’infantil als centres Bernat Artola, Bisbe Climent, Blasco Ibanyez, Herrero i Mestre Antonio Armelles; i una de primària al Sanchís Yago. En total, es suprimeixen 6 unitats a la ciutat, 5 d’elles d’infantil. I la creació d’una unitat al Gregal i al Gaetà Huguet i dues al Tombatossals i al Manel Garcia Grau, totes de Primària.

La Conselleria va comunicar que el període d’al·legacions finalitzava el 2 de gener de 2014.

El 27 de desembre, en període no lectiu de vacances de Nadal, ha tingut lloc una sessió plenària del Consell Escolar Municipal de Castelló per tal de debatre la proposta de la Conselleria d’Educació.

El representant d’Inspecció Educativa ha realitzat una proposta de canvi respecte a la inicial: No suprimir la unitat d’infantil de Bernat Artola, però sí suprimir una unitat d’infantil al CEIP Mestre Canós, fet que a la llarga comportarà la desaparició del centre, ja que aquest és d’una única línia, que és la que es suprimeix.

Les votacions dels membres del Consell Escolar Municipal respecte a la proposta de l’arranjament escolar han estat:

– 3 vots a favor, per part dels dos regidors de l’Ajuntament de Castelló i el representant d’Inspecció Educativa.

– 3 abstencions, per part dels representants de l’ensenyament privat/concertat.

– 16 vots en contra, per part dels representants de les Associacions de Mares i Pares, la representant dels directors dels centres de Primària i la representació de tots els sindicats del professorat entre els quals està STEPV.

Per tant, per majoria absoluta, el Consell Escolar de Castelló ha rebutjat la proposta d’arranjament escolar per al proper curs. A més a més, el ple del Consell s’ha manifestat en contra del termini del qual han disposat per tal de presentar les al·legacions, ja que ha estat curt i, a més a més, ha coincidit amb el període no lectiu de Nadal, dificultant el treball dels centres i els Ajuntaments per tal de presentar les al·legacions.

La proposta del Consell Escolar Municipal ha estat que la solució no és tancar unitats, sinó reduir la ràtio a 25 alumnes, per tal que aquests puguen ser atesos amb la qualitat que mereixen.

L’STEPV demana que la Consellera Mª José Català respecte la decisió de la majoria dels membres del CEM de Castelló, ja que aquest té competència en la planificació educativa i mostra que la comunitat educativa (pares, mares i professorat) rebutgen la proposta de retallada de les unitats escolars esmentades.

STEPV continuarà treballant amb els centres educatius afectats per les supressions per evitar aquestes noves retallades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any