Fabra insisteix a eliminar línies en català malgrat les sentències judicials

  • El TSJ dóna la raó a les famílies que reclamaven la línia

VilaWeb
Redacció
20.12.2013 - 10:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Conselleria d’Educació ha proposat d’eliminar 187 unitats d’infantil per al curs vinent, entre les quals hi ha les de dos centres de Xirivella (Horta Oest) que han guanyat als tribunals l’obertura de línies en català. Segons Escola Valenciana, que assessora jurídicament les famílies, el municipi passarà de tenir cinc unitats en català a tenir-ne tres, de manera que perdria les dues guanyades als tribunals en aquests anys i que varen passar d’ensenyament en castellà a ensenyament en català.

Després de donar la raó a les famílies de les escoles Sant Cristòfor Màrtir de Picassent i el Rei en Jaume de Xirivella, que havien denunciat la Conselleria d’Educació per haver-los denegat una segona línia en català, ara el Tribunal Superior de Justícia ha dictat en favor de les famílies de l’escola Ramón y Cajal de Xirivella que reivindicaven el dret de matricular en català els fills i la necessitat d’obrir-hi una nova línia per cobrir la demanda. 

Una de les famílies que ha guanyat el judici reclamarà ara al Ministeri d’Educació les despeses que ha assumit durant aquests últims tres anys, en què la filla ha anat a una escola de Picassent per poder rebre l’ensenyament en català. 

Tanmateix, el govern no té pensat de fer cas a les sentències que l’obliguen a garantir el català a l’escola, i preveu d’eliminar 187 unitats d’Infantil per al curs vinent. Entre els centres afectats hi ha els dos de Xirivella que han guanyat als tribunals l’obertura d’unitats d’ensenyament en català per a Infantil. Tot i tenir la raó de la justícia, el curs que ve oferiran una unitat menys, de manera que el Rei en Jaume passarà de tenir dues unitats d’ensenyament en català a tenir-ne només una, i el Ramón y Cajal passarà de tres a dues.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any