Vic acollirà el IV Simposi Internacional de l’Ensenyament del Català

  • Serà els dies 4 i 5 d'abril, a la universitat

VilaWeb
ACN
04.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Universitat de Vic (UVic) organitzarà el IV Simposi Internacional de l’Ensenyament del Català els dies 4 i 5 d’abril de 2014. Una de les integrants del comitè organitzador, la professora de la UVic Maica Bernal, explica que la iniciativa respon a la necessitat de valorar la situació de l’ensenyament de la llengua catalana en l’actualitat per a apuntar quina direcció s’ha de seguir en el futur.

El simposi s’organitzarà entorn de quatre eixos temàtics: llengua, cultura i societat; didàctica de la llengua; adquisició i aprenentatge de llengües; i formació del professorat. I, a banda de revisar els temes centrals de simposis anteriors (1981, 1991 i 2002), com els programes d’immersió o la relació entre coneixement i ús de la llengua, també s’estudiarà l’impacte de les noves tecnologies o l’ensenyament de la llengua en contextos plurilingües. Així mateix, s’hi exposaran les aportacions més actuals que ofereixen les disciplines relacionades amb l’aprenentatge de segones i terceres llengües.

Bernal explica que els investigadors que hi acudiran convertiran l’esdeveniment en un punt d’intercanvi de tota mena de recerques i d’experiències encaminades a difondre el coneixement i l’ús de la llengua catalana entre els qui no la tenen com a llengua familiar, i a apuntar noves línies d’actuació a partir de la reflexió i el debat.

El simposi –afegeix– és un acte ‘esperançador i molt interessant’ que abocarà tota la comunicat a la reflexió i al debat. Hom pretén que passi de ser un esdeveniment ‘exclusivament teòric’ a un acte on es pugui prendre ‘el pols de la vida activa de l’ensenyament’. ‘Els mestres i professors, al costat dels investigadors, hi tindran un paper important’, afegeix.

El comitè organitzador és format, entre més, pels departaments de Cultura i Ensenyament de la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans, l’Institut Ramon Llull, el Consorci de Normalització Lingüística, la Xarxa Vives, l’Ajuntament de Vic i la universitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any