El catedràtic d’Automàtica i doctor en Matemàtiques Enric Fossas guanya les eleccions a rector de la UPC

  • Amb el 57,4% dels vots obtinguts, ocuparà el càrrec durant els propers quatre anys

VilaWeb
ACN
13.11.2013 - 21:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El catedràtic d’Automàtica i doctor en Matemàtiques Enric Fossas ha guanyat la segona volta de les eleccions a rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que s’han fet aquest dimecres. Fossas ha estat elegit amb el 57,4% dels vots, mentre que l’altre candidat, el catedràtic Antoni Elias, n’ha obtingut el 42,5%. El percentatge de participació ha estat del 20%. Estaven convocats a les urnes un total de 30.540 membres de la comunitat universitària. Fossas serà proclamat de forma provisional aquest dijous, dia en què es publicaran els resultats. Fins el dia 18, s’obre el període de reclamacions. Prendrà possessió del càrrec un cop es publiqui el seu nomenament al DOGC.

En percentatges, han exercit el seu dret a vot un 78,6% del professorat doctor amb vinculació permanent, un 19,8% de la resta de personal docent i investigador, un 12,89% de l’estudiantat i un 73,5% del personal d’administració i serveis.

Dels convocats a les urnes, 1.385 són professors doctors amb vinculació permanent, 3.513 són docents i investigadors, 23.825 són estudiants i 1.817 persones formen part del col·lectiu de personal d’administració i serveis (PAS).

A la UPC des del 1981

Enric Fossas Colet (Aiguafreda, 1959), és catedràtic d’Automàtica a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB). És llicenciat i doctor en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona (UB). Es va incorporar a la UPC el 1981 i és catedràtic a l’a`rea d’Enginyeria de Sistemes i Automàtica des del 2008. Ha impartit assignatures de matemàtiques en titulacions d’enginyeria i matemàtiques; també d’automàtica als estudis d’enginyeria industrial a més de màsters i doctorats.

En contra de la pujada dels preus de matrícula

El nou equip rector s’oposa a la pujada dels preus de matrícula perquè, tal com assenyalen en un comunicat, ‘en temps de crisi i quan a molts estats europeus l’ensenyament superior ja és gratuït, cal que tothom que s’ho mereix i té aptituds pugui accedir a la universitat’.

La responsabilitat de la UPC, afegeixen, és ‘seguir donant la millor formació perquè les persones que es titulen retornin a la societat, com a excel·lents professionals, la inversió feta en la seva formació’.

Des de l’entorn del nou rector, es fixen l’objectiu de racionalitzar l’organització de la universitat, i també el d’apostar per la transparència, la participació i la responsabilitat per tal que ‘tothom pugui comprovar que no es donen situacions de privilegi, o que el que s’estalvia en un lloc no es malbarata en un altre’.

El nou equip rector també pretén defensar el prestigi de la UPC davant dels poders públics i de la societat i reclamar els recursos necessaris per dur a terme les funcions que li corresponen. Això, a més de cercar el màxim nombre d’aliances amb altres universitats i centre de recerca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any