Indignació i peticions de dimissió pel tancament de RTVV

VilaWeb
Redacció
05.11.2013 - 20:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’anunci del Consell de tancar Ràdio Televisió Valenciana després de la sentència que declarava nul l’ERO ha despertat una forta indignació entre la societat i representants polítics i sindicals. Alguns, com EUPV i Intersindical Valenciana, demanen la dimissió d’Alberto Fabra i que es depurin responsabilitats. Compromís insisteix que el tancament és ‘la via fàcil’ i apel·la a un gran consens per mantenir l’ens públic.

Intersindical Valenciana considera la decisió ‘pròpia d’un autoritarisme tercermundista i no d’un estat de dret’, i demana al govern que acati la sentència. I si no ho fa i es consuma el tancament de RTVV, diu, demana que el govern dimiteixi de manera immediata per ‘no representar la majoria social valenciana que aposta pel manteniment de l’ens’. A més, ha fet una crida a la mobilització per evitar ‘aquest cop a la democràcia, la llibertat d’expressió, l’estat de dret, els treballadors i el conjunt de la societat’. EUPV també demana la dimissió d’Alberto Fabra i que es porti davant la justícia ‘tots els qui han portat a la ruïna RTVV’. Pel diputat Ignacio Blanco, la decisió del Consell ‘és una cacicada pròpia d’altres temps’ i també anticonstitucional ‘perquè suposa privar els valencians de gaudir de mitjans de comunicació en la llengua pròpia’.

Des de Compromís, Enric Morera insisteix que la solució no és tancar RTVV, que és ‘la via fàcil i dels covards’, sinó ‘demostrar altura política i fer un consens molt ampli’ per donar viabilitat a l’ens, que passa per convertir-lo ‘en una ràdio televisió pública, independent, transparent, de qualitat, en valencià i en servei al nostre poble’. Morera, a més, s’afegeix a les peticions de dimissió, i diu: ‘Si no en saben més, que plegue. Hem arribat ací per culpa d’un president incompetent.’

El PSPV-PSOE ha exigit la compareixença urgent del president a les Corts ‘perquè done la cara per la irresponsabilitat d’enorme gravetat social i econòmica que ha suposat l’ERO de RTVV per a tots els valencians’. El secretari general, Ximo Puig, insisteix que els responsables del fracàs ‘no són els treballadors sinó els dirigents’ i que són aquests els qui han d’assumir-ne les responsabilitats polítiques. A banda, ha demanat la posada en marxa d’un nou ens ‘que servisca a l’interès general de tots els valencians i que no siga un joguet trencat en mans d’uns malversadors i dilapidadors d’aquest servei públic’. 

L’ex-president i artífex de RTVV, Juan Lerma, ara senador espanyol, ha valorat el tancament com una ‘mala decisió, precipitada, amb conseqüències negatives per a la Generalitat i per a tothom, a més del que significa la desaparició d’un mitjà comunicació’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any