El TSJIB desestima el recurs dels sindicats contra el decret de llengües

  • Demanaven que fes complir la suspensió cautelar · El tribunal carrega contra el govern per recórrer al decret llei per a burlar decisions judicials

VilaWeb
Redacció
25.09.2013 - 16:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha desestimat el recurs presentat per l’STEI-i i CCOO en què li demanava que fes complir la suspensió del Tractat Integrat de Llengües (TIL), decretada pel mateix tribunal però que el govern va passar per alt aprovant-lo mitjançant un decret llei d’urgència. 

El TSIB va decretar la suspensió cautelar del TIL, però el govern va burlar la decisió aprovant un decret llei urgent. Sobre aquesta qüestió, el PSIB ha anunciat que presentaria un recurs al Tribunal Constitucional. 

En la interlocutòria, al·lega ‘impossibilitat legal’ per a admetre la sol·licitud dels sindicats i no entrar a valorar el fons de la qüestió. I argumenta que no pot fer res davant un decret  que ha estat avalat pel parlament i que és una llei de rang superior. 

El tribunal també carrega contra el govern i ‘la proliferació del recurs del decret llei’ per burlar decisions judicials. Una qüestió en què ‘el govern balear ocupa un lloc capdavanter en el rànquing estatal’ i davant la qual el tribunal no pot fer sinó ‘aguantar-se’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any