La protesta dels bombers, a la portada del New York Times

  • Els mossos van carregar ahir contra els bombers davant el parlament

VilaWeb
Redacció
30.05.2013 - 12:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les protestes dels bombers de la Generalitat de Catalunya i les càrregues dels mossos ahir davant del parlament han saltat avui a la portada del New York Times. El diari hi dedica la principal fotografia, amb el títol ‘A Espanya, una topada entre forces de salvament’, i que ensenya un moment de la tensió viscuda ahir entre els bombers i els mossos d’esquadra. ‘Els antiavalots van carregar a Barcelona contra els bombers que protestaven per les mesures d’austeritat’, informa el diari.

Càrrega dels mossos contra els bombers

Unitats de la brigada mòbil dels mossos d’esquadra van escometre (vídeo) ahir al migdia els bombers que protestaven davant el parlament. La manifestació era contra la reducció de pressupost de la campanya d’incendis d’aquest estiu. Un fort dispositiu policíac va envoltar els tres-cents bombers, que es van enfilar als arbres, van fer una foguera i van llançar petards. Això va motivar l’actuació dels mossos.  

Els policies van detenir un bomber, que després fou deixat en llibertat amb càrrecs. La resta havia decidit en assemblea que no se n’aniria fins que el seu company no hagués estat alliberat. La protesta es va acabar poc abans de les quatre d’horabaixa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any