Urdangarin exculpa la casa reial del cas Nóos

  • El secretari personal de les infantes espanyoles declara al que no portava els comptes de l'Institut Nós tot i ser-ne el tresorer

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.02.2013 - 11:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Iñaki Urdangarin ha negat al jutge que la casa del rei espanyol assessorés les seves activitats a l’Institut Nóos. La setmana passada, el seu ex-soci, Diego Torres, va presentar correus electrònics i documents que l’implicaven a ell i al seu sogre, el rei Juan Carlos, en la trama de corrupció. Per això Urdangarin ha tornat a declarar avui, un any després de fer-ho per primer cop, en relació al presumpte desviament de 5,8 milions d’euros.

Abans de respondre les preguntes del jutge, interrogatori que ha durat mitja hora, ha volgut llegir una declaració, en què deia que la casa reial ‘no va opinar, ni assessorar, ni autoritzar ni avalar’ les seves activitats a Nóos.

El seu advocat ha anunciat al jutge que impugnarà els correus entregats a la causa per l’ex-soci del gendre del rei, amb l0objectiu que no constitueixin una prova lícita en el marc del procediment judicial. Així ho han confirmat fonts jurídiques a Europa Press, que a més han revelat que el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach ha interrogat Urdangarin sobre els correus que Torres entregà la setmana passada al magistrat, principalment sobre aquells que fan referència al secretari d eles infantes també imputat, Carlos García Revenga. Així mateix, han dit que el gendre del rei justificava el contingut de cadascun dels correus electrònics.

També ha declarat el secretari personal de les infantes espanyoles i ex-membre de la junta directiva de Nóos, Carlos García Revenga, que apareix en diversos correus electrònics aportats per Torres i que revelen que va assessorar Urdangarin en la seva activitat empresarial. Ha dit al jutge que no portava els comptes de l’Institut Nós ni va participar en l’administració, però ha admès que n’era el tresorer.

Segons fonts judicials, García Revenga ha dit que va assumir el càrrec de tresorer per la seva bona relació amb Urdangarin. En canvi, no ha contestat una pregunta sobre la implicació del rei Juan Carlos.

Urdangarin nega la reunió a la Zarzuela amb Barberá i Camps

Iñaki Urdangarin ha negat que s’hagués reunit el 2004 a la Zarxzuela amb la batlessa de València, Rita Barberá, i l’ex-president de la Generalitat Valenciana Francisco Camps per parlar del primer fòrum esportiu València Summit. Ha reconegut l’existència de reunions preparatòries d’aquest fòrum sobre turisme i esport, però diu que es van fer als despatxos de Barberá i Camps.

Per la seva banda, segons les fonts jurídiques consultades, l’assessor de les infantes, Carlos García Revenga, també ha negat que hi hagués hagut la reunió.

L’existència d’aquesta la mencionà dissabte passat l’ex-soci d’Urdangarin, que va arribar a dir que al gendre del rei li havien suggerit una llista de societats que podrien estar interessades a patrocinar i finançar els València Summit. D’una altra banda, Camps també va dir dissabte passat que l’afirmació de Torres era falsa.

Torres implica Urdangarin i el rei espanyol

La setmana passada, Torres va explicar que la casa reial espanyola supervisava i estava al corrent de les activitats de Nóos. Avui és el torn de la versió d’Urdangarin, que haurà d’explicar l’oferiment que el seu advocat va fer a Torres, segons aquest, a canvi de guardar silenci sobre els fets investigats. D’acord amb les paraules de l’ex-soci, el representant legal d’Urdangarin, Mario Pascual Vives, li va oferir de pagar-li els honoraris de la defensa i ‘una bona feina’ a l’Amèrica Llatina. 

Entre la nombrosa documentació entregada al jutge hi ha els correus electrònics en què Urdangarin demanava a l’amant del rei, Corinna Sayn-Wittgenstein, si podia formar part de la seva fundació per recomanació de Juan Carlos. De fet, el nom de Corinna apareix en diversos dels correus electrònics, com quan Torres li agraeix la seva participació en la primera edició del Valencia Summit, investigat per un presumpte desviament de fons públics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any