Els correus de Torres esquitxen de ple el rei d’Espanya en el cas Nóos

  • Corinna i Urdangarin informaven a Juan Carlos dels negocis que feien junts

VilaWeb
Redacció
18.02.2013 - 09:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El gendre del rei d’Espanya, Iñaki Urdangarin, feia negocis amb Corinna Sayn-Wittgenstein, l’amant de Juan Carlos, segons que es desprèn dels gairebé dos-cents correus que l’ex-soci d’Urdangarin, Diego Torres, va lliurar dissabte al jutge que investiga el cas Nóos de presumpte malversació de diner públic. Diversos diaris publiquen avui els correus d’Urdangarin a Torres, Corinna i el secretari de les infantes, Carlos García-Revenga (podeu llegir-los tots en pdf). En aquests correus es pot comprovar com Urdangarin feia negocis amb Corinna i tots dos n’informaven directament al rei.

En aquests correus, Corinna com Urdangarin fan referència a les ‘operacions’ que tenen entre mans, de les quals Juan Carlos n’estava al cas. La noble alemanya va intentar col·locar Urdangarin en la fundació Laureus, oferint-li un bon sou: en els correus Corinna explica que el sou base era de 200.000 euros però que ella faria de mitjancera perquè arribés a cobrar 250.000 euros.

Per poder justificar un sou tan alt d’una fundació, relacionada amb el món de l’esport i sense ànim de lucre, Corinna va dir-li que calia crear una ‘estructura especial que combini la caritat amb una activitat comercial’. Tot això passava el 2004.

Més tard, el gener del 2005, Urdangarin va enviar dos correus electrònics a Corinna fent referència a una trobada que van tenir el mes anterior a Londres. El gendre del rei li deia que estava interessat en concretar el que havien parlat i de saber si ‘els col·legues de Laureus han acceptat les noves condicions’. Més endavant, Corinna li respon dient que ha de tenir en compte ‘totes les suggerències’ de les fundació, i adjunta una còpia del correu al rei.

Els correus, a més, demostren la supervisió que feia el secretari de les infantes, García-Revenga, que era membre de l’institut Nóos, dels negocis del gendre del rei. Ho feia tot, a més, des d’una adreça de correu electrònic amb domini de la casa reial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any