Mas presideix la reunió per a la regeneració democràtica enmig de crítiques de l’oposició

  • Critiquen que no hi hagin estat convidats els partits · ICV no anirà a la reunió de demà al parlament convocada per De Gispert

VilaWeb
Redacció
06.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tots els partits de l’oposició llevat d’ERC han criticat el president de la Generalitat, Artur Mas pel format que tindrà la reunió d’aquest migdia contra la corrupció i per la regeneració democràtica. D’una banda, el PSC i el PP han retret que no hi hagi convidat els partits amb representació al parlament, mentre que ICVEUiA, C’s i la CUP han posat en dubte que tingui cap utilitat.

A la reunió, el president de la Generalitat hi ha convocat la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC), Miguel Ángel Gimeno; el fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol; el Síndic de Greuges, Rafael Ribó; el síndic major de Comptes, Jaume Amat, i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

Quan va convocar la reunió d’avui, Mas va emmarcar-la en la necessitat de ‘fer una anàlisi conjunta sobre l’acumulació de casos més o menys fonamentats d’irregularitats o de pràctiques vinculades a la corrupció, que perjudica tot allò que és essencial i decisiu, en un moment important per al país’. Per això va explicar que demanaria als participants ‘que aportessin idees per tal d’afavorir les bones pràctiques i reinstaurar el clima de confiança entre la societat i les institucions’. Aquest clima ‘ens exigeix de fer tot allò que sigui a les nostres mans perquè aquesta situació millori’, va dir.

Primeres baixes a la reunió de demà amb els partits

Mas compareixerà al parlament per explicar les conclusions de la reunió d’avui i demà es reunirà amb els partits en una convocatòria feta per la presidenta del parlament, Núria de Gispert, i que ja té les primeres baixes anunciades. Els portaveus parlamentaris d’ICV-EUiA i C’s, Dolors Camats i Jordi Cañas, van anunciar ahir que no hi assistirien. El portaveu del PP, Enric Millo, ho va deixar en l’aire i ho decidirà segons com vagi la reunió d’avui al Palau. ERC i CUP ja havien anunciat que hi participarien. La republicana Marta Rovira va lamentar que alguns altres grups no hi volguessin anar per una qüestió de forma. El PSC, segons que va dir Maurici Lucena, hi anirà per respecte institucional.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any