Polèmica pel concert neonazi previst al Black Note de València

  • Acció Popular Contra la Impunitat, EUPV i Compromís denuncien el concert i demanen que s'hi actuï

VilaWeb
Redacció
03.01.2013 - 18:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Acció Popular Contra la Impunitat, formada per més de trenta organitzacions polítiques, socials, sindicals i culturals, ha denunciat que dijous vinent el grup italià neonazi Killer Sorpresa té previst de fer un concert en un conegut local de València, el Black Note, considerat un referent per a les actuacions de música negra. Les formacions EUPV i Compromís també s’han afegit a la denúncia.

Demanen als propietaris del local que no donin ‘aixopluc a aquest tipus de bandes que fomenten l’odi i la intolerància’ i sobretot ‘que no deixen que aquest dia el local es convertesca en un lloc d’exaltació del nazisme i el feixisme’. Acció Popular Contra la Impunitat recorda que Killer Sorpresa ‘ha actuat en diversos concerts nazis a Itàlia i forma part de l’escena musical neonazi’. Per això, declara: ‘No volem que València es convertesca en un lloc habitual de pelegrinatge nazi i feixista, on es puguen organitzar aquest tipus d’esdeveniments amb total i absoluta impunitat.’

Tant la plataforma com EUPV han emplaçat la fiscalia i la delegació del govern valencià que ‘actuen per a sancionar qualsevol exaltació del nazisme que es puga produir’, i a les forces de seguretat, ‘que prenguen les mesures oportunes per a evitar problemes d’ordre públic’.

A més, el diputat d’EUPV-Els Verds al congrés espanyol, Ricardo Sixto, s’ha mostrat preocupat per la celebració d’un concert com aquest, que podria ‘vulnerar els drets fonamentals de les persones i les seues llibertats’. Alhora, ha instat als propietaris del local que reflexionin sobre aquest concert i ha alertat del risc que hi hagi ‘un enaltiment de valors nazis, xenòfobs i antidemocràtics, que no hauria de tenir cabuda enlloc’.

Consol Castillo, regidora del grup municipal Compromís a València, ha dit que el concert projectava ‘una imatge lamentable de la ciutat’, i ha exigit tolerància zero a l’Ajuntament de València. També ha demanat que vigili que no hi hagi exaltacions nazis i no deixi d’actuar amb l’excusa que l’acte es fa en un espai privat.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any