‘L’acomiadament ha estat un motor de tortura’

  • Prop de cent treballadors de Ràdio 9 van saber ahir per correu electrònic que havien estat despatxats

VilaWeb
Redacció
19.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Prop d’un centenar de treballadors de Ràdio 9 van rebre durant el dia d’ahir un correu electrònic en què la direcció de RTVV els comunicava que havien estat acomiadats. ‘Ha estat molt dur’, diu a VilaWeb Albert Vicent, de la Intersindical de RTVV, que explica que la gent es va esperar, mentre treballava, si li arribava el correu electrònic o no. ‘Aquest acomiadament ha estat un motor de tortura a uns treballadors que ja fa dos anys que tenen la llosa de l’ERO al damunt.’

Ahir, el nou director de RTVV, Alejandro Reig, va notificar 79 acomiadaments dels 101 anunciats. Els treballadors no saben, perquè no els n’han dit res, si la direcció ha decidit finalment de rebaixar la xifra o encara no ho té decidit, pendent del trasllat de la ràdio a la televisió.

A partir de demà es comunicaran els acomiadaments que falten a la resta de l’ens, i es faran efectius entre divendres i el final de la setmana vinent.

Quan s’acabi d’aplicar l’ERO, s’hauran despatxat 1.200 treballadors, el 70% de la plantilla. L’argument de la direcció és que calia reduir entre 40 milions i 42 milions d’euros d’inversió pública. Tanmateix, els quatre sindicats de l’empresa han presentat denúncies col·lectives per aturar el procés. De fet, ara l’ERO resta pendent d’arribar a l’audiència espanyola, que haurà d’estudiar si és competent o no per pronunciar-s’hi.

Albert Vicent afirma, contundent, que amb aquest ERO s’ha fet servir un criteri polític per fer fora determinats treballadors, i recorda locutores històriques de la casa, com Amàlia Garrigós o Reis Joan, que han estat acomiadades. Un altre acomiadat és Vicent Grau, apartat del programa ‘Punt a punt’ fa uns mesos, després d’haver donat suport a la vaga.

A banda redactors i periodistes, l’ERO també deixa al carrer els dos lingüistes que hi havia a la ràdio i els tècnics electrònics. Pel que fa al magazín matinal de Ràdio 9, n’acomiadaran els treballadors de mica en mica des d’ara fins a l’agost, amb vista a tancar la franja horària que ocupava el programa, que volen externalitzar, segons Vicent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any