Un tiroteig en una escola de Connecticut deixa vint-i-set morts

  • Vint nens d'entre cinc i deu anys d'una escola, entre les víctimes · L'autor era el fill d'una mestra del centre, que també ha resultat morta

VilaWeb
Redacció
15.12.2012 - 09:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vint-i-set persones han estat mortes en un tiroteig en una escola de primària de l’estat nord-americà de Connecticut. Vint són infants d’entre cinc i deu anys. El tiroteig va tenir lloc divendres a quarts de deu del matí, quan l’atacant va entrar a la principal oficina de l’escola de primària Sandy Hook, a la ciutat de Newtown, i va començar a disparar indiscriminadament.

El presumpte responsable d’un dels tiroteigs més tràgics de la història dels Estats Units és un noi d’uns vint anys, identificat com a Adam Lanza, el qual hauria entrat a l’escola d’educació primària fortament armat i hauria matat la seva mare, mestra del centre. Posteriorment va començar a disparar contra els estudiants de la seva classe i més persones de l’edifici. Després de disparar contra els alumnes, el noi hauria assassinat sis adults abans de suïcidar-se. En conjunt, són vint-i-set els morts que ha causat el tiroteig de Lanza.

Obama aposta per adoptar ‘mesures significatives’ per a evitar tiroteigs

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha expressat un ‘dolor aclaparador’ arran del tiroteig. Visiblement afectat i amb llàgrimes, el president nord-americà ha apostat per adoptar ‘mesures significatives’ per a prevenir més tragèdies d’aquesta mena i que passarien per replantejar l’ús de les armes al país. ‘Els nostres cors estan trencats, avui’, ha manifestat Obama amb la veu trencada durant un discurs televisat (vídeo) pronunciat des de la Casa Blanca.

Un sol agressor amb dues pistoles

La policia va trobar dues pistoles al lloc del crim i sembla que descartaria un possible segon autor, una hipòtesi prevista inicialment. Tres dels ferits han estat traslladats a l’hospital de Danbury i es troben “en’estat molt greu’, segons que ha explicat el batlle de Newtown.

Els investigadors han trobat algunes evidències dels motius que van portar Adam Lanza a disparar: ‘Els nostres investigadors al lloc del crim han trobat algunes evidències que, esperem, ens permetin tenir una fotografia del com i el per què es van produir els fets’, ha explicat avui el tinent de policia de l’estat de Connecticut, Paul Vance. No ha precisat, amb tot, en què consisteixen les proves, però ha explicat que Lanza va forçar l’entrada a l’escola quan no li ho van permetre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any