Un militar retirat alerta d’un corrent dins l’exèrcit espanyol partidari d’intervenir a Catalunya

  • Insten a trencar la disciplina i a infringir la legalitat vigent, com es va fer el 23-F

VilaWeb
Redacció
07.12.2012 - 09:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El tinent general de l’exèrcit espanyol Pedro Pitarch (Twitter), actualment a la reserva, va explicar ahir a Catalunya Informació que hi ha un corrent d’opinió dins les forces armades espanyoles que demana una intervenció militar a Catalunya per aturar el procés d’independència. Diu que hi participen militars en actiu i a la reserva, que insten a trencar la disciplina i a infringir la legalitat vigent, com es va fer el 23-F.

Pitarch diu que les veus a favor de la intervenció es fan sentir a les xarxes socials i a fòrums d’internet i que ell mateix ha rebut centenars de missatges que semblen fomentar l’incompliment de la llei, tal com explica en el seu bloc.

Pitarch pensa que aquestes amenaces no es materialitzaran, de moment, però les aprofita per instar els polítics a actuar arran de les reivindicacions sobiranistes de Catalunya.

Defensa evita valorar l’avís del tinent general retirat

El Ministeri de Defensa espanyol no vol valorar de moment les afirmacions que el tinent general Pedro Pitarch -que va ser comandant general del Cos de l’Exèrcit Europeu entre 2007 i 2009 i director general de Política de Defensa entre 2004 i 2006- fa al seu blog personal, on adverteix que hi ha una corrent creixent d’opinió entre militars per intervenir Catalunya. Fonts de Defensa apunten que el militar fa les seves observacions en un ‘bloc personal’ i que està a la reserva. L’1 de gener el ministre Morenés va destituir el director de la revista ‘Ejército’, Ángel Luis Pontijas, per una editorial on criticava per pretensions sobiranistes d’Artur Mas.

 

VÍDEO DE LA SÈRIE #SENSE POR: Quim Masferrer no té por: Que ens enviaran els tancs?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any