ACPV diu que l’avantprojecte de Wert ‘atempta contra la identitat valenciana’

  • L'entitat lamenta la interferència en els competències en educació i denuncia que augmenta el distanciament de l'àrea lingüística catalana amb el govern espanyol

VilaWeb
Redacció
05.12.2012 - 19:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera que l’avantprojecte de llei fet públic pel ministre d’Educació José Ignacio Wert ‘és una greu amenaça contra la identitat valenciana, en tant que representa una nova imposició centralista’. En un comunicat, ACPV assenyala que l’avantprojecte ‘interfereix en les competències autonòmiques en educació i pretén reduir el pes de la llengua pròpia en l’ensenyament, ja de per si prou minvat’. L’entitat adverteix que si prospera el projecte no farà sinó que augmentar el distanciament de l’àrea lingüística catalana amb el govern espanyol i ‘multiplicar el sentiment de discriminació’.

En opinió d’Acció Cultural, el govern espanyol ‘no només no fa passes endavant en el sentit del reconeixement de la realitat plurilingüística i pluricultural de l’estat, sinó que ben al contrari avança en direcció totalment contrària, en clara oposició als sentiments dels ciutadans dels territoris amb llengua pròpia’.

L’entitat posa com exemples el vet de la majoria absoluta del PP al congrés espanyol al tràmit parlamentari de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) ‘Televisió sense Fronteres’, impulsada per ACPV.

Segons manifesta l’associació que presideix Joan Francesc Mira aquesta decisió ‘ja apuntava en aquest sentit recentralitzador, i amb ell el PP i el govern espanyol van perdre una oportunitat de posar les bases d’una organització de l’estat respectuosa amb les llengües i cultures i, per tant, on una part dels seus ciutadans no incrementen el seu creixent distanciament’.

D’altra banda, l’entitat ha comunicat que treballarà per coordinar amb Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear -a través de la Federació Llull- una resposta conjunta des de tot l’àmbit lingüístic català a ‘l’agressió espanyolitzadora i discriminatòria de la nostra llengua i cultura’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any