El Barça també respon a Wert

  • El club surt en defensa de la immersió lingüística i el català i 'es posa al servei del país'

VilaWeb
Redacció
05.12.2012 - 12:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El FC Barcelona també ha volgut respondre l’atac del govern espanyol a la llengua catalana, i ho ha fet a través d’un comunicat en què defensa el català i el model d’immersió lingüística. Després de fer-se públic el contingut de l’avantprojecte de llei de reforma educativa del ministre José Ignacio Wert, que condemna el català a una situació residual a l’ensenyament, el Barça s’ha sumat a les crítiques contra aquest projecte.

‘El FC Barcelona vol reivindicar de manera enèrgica la llengua catalana i el model d’immersió lingüística vigent a Catalunya en els darrers 34 anys’, diu el comunicat del Barça, on recorda que la llengua, com el club, ‘és un element d’integració que permet identificar-se amb el país, al marge de procedències i sensibilitats’.

‘La llengua catalana i el seu ensenyament a les escoles forma part de la nostra identitat i és un element cabdal per a la cohesió social i la convivència del nostre poble’, i és per això que el Barça diu que ‘es posa al servei del país, com ha fet al llarg de la seva història, per defensar la nostra cultura i la nostra identitat’.

Justament ahir, el jugador del Barça Carles Puyol va piular amb l’etiqueta #wertgonya, per expressar la indignació contra la reforma educativa de Wert. Puyol també va fer servir l’etiqueta #somescola, de suport a aquesta plataforma i en favor de la immersió lingüística.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any